ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔιαφοραΑνακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά από την Ένωση Γονέων και κηδεμόνων δημόσιων σχολείων Αγρινίου

Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά από την Ένωση Γονέων και κηδεμόνων δημόσιων σχολείων Αγρινίου

Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά από την Ένωση Γονέων και κηδεμόνων δημόσιων σχολείων Αγρινίου

Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά εξέδωσε η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων δημόσιων σχολείων Αγρινίου

Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες,

Ξεκίνησε  η νέα σχολική χρονιά. Με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στο σχολείο, εμείς οι γονείς αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να αντιμετωπισθεί η δύσκολη φετινή σχολική χρονιά.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο   για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.  Προς το παρόν τα παιδιά θα είναι χωρίς μάσκες, ενώ δεν χορηγούνται πλέον δωρεάν τα self-test. Εάν προκύψει κάποιο κρούσμα στο σχολείο, θα απομακρύνεται ο μαθητής για πέντε ημέρες και αυτό είναι όλο….Τα υπόλοιπα να αναλαμβάνουν οι γονείς και οι κηδεμόνες.

Ακούσαμε κάποιες «βαρύγδουπες» εξαγγελίες από το υπουργείο, σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία: ότι δηλαδή έχει παραταθεί η λειτουργία τους μέχρι τις 5.30  το απόγευμα, ότι θα διδάσκονται ορισμένα ειδικά μαθήματα, όπως ρομποτική κ.λπ. Αλήθεια όμως, πού θα γίνονται όλα αυτά και με ποιούς δασκάλους;   Στις αίθουσες που θα τρώνε και θα ξεκουράζονται τα παιδιά; Μάλλον εννοεί το υπουργείο ότι το ολοήμερο θα λειτουργεί σε κάποια λίγα σχολεία που στεγάζονται σε σύγχρονα κτήρια, ενώ στη πλειοψηφία τους το σύστημα δεν θα δουλέψει…

Το μείζον ζήτημα της εποχής  είναι η ενεργειακή φτώχια. Οι τιμές των καυσίμων και του ρεύματος έχουν υπερδιπλασιασθεί σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα οι μεγάλες δυσκολίες που θα προκύψουν, θα έχουν να κάνουν με τη θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα, τη μειωμένη χρηματοδότηση για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας.

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, είμαστε σίγουροι ότι εμείς οι γονείς και κηδεμόνες θα κληθούμε για άλλη μια φορά να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη.  Ήδη έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα για τα σπίτια μας,  τα καύσιμα για να πάμε στις δουλειές μας, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Όμως κανένας γονιός και κανένας κηδεμόνας δεν επιθυμεί και δεν πρέπει να περιορίσει κάποιες από τις οικογενειακές δαπάνες για τη μόρφωση, την άθληση και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών του.

Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς και κηδεμόνες, να πλαισιώσουν από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, τους συλλόγους γονέων στα σχολεία  και να συμμετέχουν σε αυτούς ενεργά με πρωτοβουλίες, δραστηριότητες αλλά και διεκδικήσεις μπροστά στη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, στους Γονείς & Κηδεμόνες και στους εκπροσώπους τους μέσω των συλλόγων Γονέων,

Καλή και δημιουργική Σχολική Χρονιά – Υγεία και καλή δύναμη

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ

της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αγρινίου

Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Κατακτάμε συνεχώς νέα έργα για την ανάπτυξη και βελτίωση του Δήμου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ