Αναμονή και ζυμώσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Εν αναμονή του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, συνεχίζονται οι ζυμώσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Την αποφασιστικότητα του για υπερψήφιση κάθε θετικού βήματος υπογραμμίζει ο…

6055103-scaled-2

Εν αναμονή του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, συνεχίζονται οι ζυμώσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την αποφασιστικότητα του για υπερψήφιση κάθε θετικού βήματος υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Βάζοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας ο Στ. Κασσελάκης και η Κουμουνδούρου να αναμένουν να δουν το τελικό κυβερνητικό νομοθέτημα για τα ομόφυλα ζευγάρια, με αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Σ. Φαμμέλος, δήλωσε: «Ο κύριος Μητσοτάκης δυστυχώς είναι δέσμιος μιας συμμαχίας που έχει δημιουργήσει για την κυβερνητική εξουσία που έχει μέσα από ακροδεξιές απόψεις μέχρι και υπουργούς του ΛΑΟΣ, φαίνονται όλα αυτά, μέχρι ψευτο-εκσυγχρονιστές κεντροδεξιούς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ανέφερε: «Μείζον πολιτικό γεγονός είναι ότι σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει δηλώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ότι δεν θα ψηφίσει τη νομοθετική πρωτοβουλία».

Τη στάση Πολάκη για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ, τόνισε πως: «Δεν φοβάμαι ότι ο Πολάκης έχει πρόβλημα να υπερασπιστεί τη θέση μας».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα θέμα στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη».

Το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά υπέρ της ισότητας στον γάμο και κατά των διακρίσεων σημειώνουν στελέχη του κόμματος, ωστόσο υπάρχουν φωνές που εκφράζουν ανησυχίες , όπως οι βουλευτές Σταύρος Μιχαηλίδης και Παναγιώτης Παρασκευαΐδης που έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν το Ν/Σ. Την τελική τους απόφαση όπως λένε θα τη λάβουν αφού γίνει η συζήτηση στην ΚΟ του κόμματος την Τετάρτη.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δήλωσε στο ΟΡΕΝ: «Εμείς δεν χρειαζόμαστε ούτε φροντιστήρια, ούτε κομματική πειθαρχία».

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Θανάσης Γλαβίνας: «Τα δικαιώματα είναι στο σκληρό πυρήνα της ταυτότητάς μας, να φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη Βουλή να μην γίνονται αντιπερισπασμοί».

Στάση αναμονής και επιφυλάξεις από τα άλλα κόμματα

Μιλώντας στο ERTNEWS ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, δήλωσε: «Η κυβέρνηση “σέρνει” μια συζήτηση χωρίς να φέρνει κάποιο νομοσχέδιο αφήνοντας χώρο σε σκοταδιστικές απόψεις …».

«Πρόταση δυσπιστίας τώρα για το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελεγχόμενοι, εξαρτημένοι, ή κυρίως ότι δεν τους κρατούν από κάτι», τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η Κορίνα Τριανταφύλλου, εκπρόσωπος Τύπου στους Σπαρτιάτες, δήλωσε: «Η θεσμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών διαρρηγνύει τον πυρήνα της Ελληνικής οικογένειας».

«Καλούμε τον πρωθυπουργό να καταθέσει νομοσχέδιο και να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Εμείς πιστεύουμε στην αρχή της ισότητας», επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Το επίμαχο ν/σ αναμένεται να έρθει στη Βουλή το Φεβρουάριο.