ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑναμένονται άμεσα σοβαρές εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

Αναμένονται άμεσα σοβαρές εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

Αναμένονται άμεσα σοβαρές εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

Αναμένονται άμεσα σοβαρές εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου, σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση” στην οποία ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης Κωστίκογλου τονίζει: «Με τα κλειστά μαγαζιά τα Σάββατα στέλνουμε λάθος μήνυμα στην πόλη».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Άμεσες εξελίξεις δρομολογούνται στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου μετά την απόφαση χθες το απόγευμα της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης να υπερψηφίσει πρόταση για κλειστά καταστήματα των μελών του τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Εξελίξεις που φτάνουν ακόμη και στην μορφή που θα έχει πλέον το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Κι όλα αυτά ενώ συζητούσαμε μέχρι πρόσφατα στο Αγρίνιο για πόλη-αγορά, για ανοιχτό κέντρο εμπορίου και για συνέδρια που θα φέρουν κόσμο στην πόλη και την Τριχωνίδα.

Να σημειωθεί ότι καταψηφίστηκε η πρόταση για τέσσερα Σάββατα «μόνο» κλειστά που ήταν της πλειοψηφίας, όπως και η πρόταση του πρώην προέδρου του συλλόγου Πάνου Μπεσίνη για να μην συζητηθεί το πενθήμερο καν- στην ουσία για ανοιχτά όλα τα Σάββατα. Και καταψηφίστηκε γιατί ήταν οι συσχετισμοί έτσι στην αίθουσα(με περίπου 80 παρόντα μέλη από τα 260 που είναι στο σύνολο)που δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς και γιατί δεν υπήρξε καμία σοβαρή προεργασία από πριν για όσους ήθελαν ανοιχτά ή… σχεδόν ανοιχτά Σάββατα.

Δεν υπήρχε περίπτωση άλλωστε να μην υπήρχε τέτοιο ζήτημα στη πρώτη ανοιχτή συνεδρίαση της Γ.Σ. και θα ερχόταν το θέμα σε ψηφοφορία ακόμη κι αν δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη με μια απλή πρόταση από κάποιο μέλος, αυτά είναι δεδομένα πράγματα για τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το ότι ο απολογισμός της προηγούμενης διετίας, μέσα στην πανδημία και με διαδοχικές κρίσεις, πέρασε με 34 ψήφους υπέρ και 33 κατά.

Όπως και ότι δεν πέρασε καν το θέμα της «ανοιχτής» Κυριακής των Βαΐων της επόμενης χρονιάς (!), όπως ήρθε σε πρόταση κι αυτό παρότι, όπως περιέγραψε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α. Σωκράτης Κωστίκογλου, φέτος το Αγρίνιο ήταν η μόνη πόλη στην Ελλάδα που ήταν κλειστά τα μαγαζιά την Κυριακή των Βαΐων! Αντίθετα, άνετα πέρασε η πρόταση για τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε συνδυασμό με την αργία της 11η Ιουνίου…

Τι λέει όμως σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου; Πως κρίνει την όλη διαδικασία και τις αποφάσεις; «Ξεκινώ από τον απολογισμό που κάναμε για τα δύο πιο δύσκολα χρόνια τουλάχιστον τα τελευταία 80 χρόνια της Ιστορίας του Συλλόγου.

Με πανδημία, κρίση οικονομική, πληθωρισμού και ενεργειακή! Κι όμως οριακά πέρασε ο απολογισμός λες κι εμείς που μας έχασε το σπίτι μας για τόσον καιρό και που μιλάγαμε κάθε μέρα με δεκάδες συναδέλφους, το κάναμε για τους εαυτούς μας!

Προσωπικά, το βρίσκω απογοητευτικό όλο αυτό, δεν θέλω να μιλήσω για αχαριστία, ίσως δεν κατάλαβαν αρκετοί τι προσωπικές υπερβάσεις χρειάστηκε να κάνουμε», εξηγεί ο Σ. Κωστίκογλου για τον οποίο η πρόταση που κατέθεσε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου για τα Σάββατα του Καλοκαιριού ήταν «μετριοπαθής και ρεαλιστική».

«Θεωρώ την απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση λάθος και με λάθος μήνυμα προς την τοπική κοινωνία. Μοιάζει σαν να γυρίζει την πλάτη στην πόλη ο Σύλλογος, σαν να αγνοεί τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται μαζί μας και το χειρότερο δείχνει σαν να είμαστε βολεμένοι.

Και κάθε άλλο παρά βολεμένοι είμαστε, έχουμε τεράστια προβλήματα που βέβαια δεν λύνονται με αναφορές στον διεθνή παράγοντα, τον ιμπεριαλισμό κλπ. Εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός μου δεν αναλάβαμε για να γίνουμε αρεστοί αλλά για να φανούμε χρήσιμοι”, τονίζει ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α. που θεωρεί ότι το μήνυμα που έπρεπε να σταλεί ήταν να έρθει ο κόσμος κι όχι να φύγει, παρότι, όπως εξηγεί, υπήρξαν αντιρρήσεις ακόμη και για το αν θα συμμετέχει ο Σύλλογος στο μεγάλο συνέδριο των κατασκευαστών αλουμινίου που έφερε στην πόλη 1500 επισκέπτες(όπως είχε αποκαλύψει η «Σ» έγκαιρα).

Επισημαίνει ότι στο μυαλό κάποιων η πειθαρχία στα όσα προτείνει ο σύλλογος έχει την λογική του χωροφύλακα, παρότι τα αντικείμενα ποικίλουν και κάποιοι πρέπει να είναι ανοιχτοί τα Σάββατα. Κάποιοι, δε, με τέτοια αντικείμενα έχουν ψηφίσει για κλειστά Ιούλιο-Αύγουστο παρότι τελικά θα είναι ανοιχτοί αναγκαστικά!

Αφήνει όμως το καλύτερο για το τέλος ο κ. Κωστίκογλου: «Θα δρομολογήσω άμεσα εξελίξεις. Επαναλαμβάνω ότι εγώ ήρθα εδώ για να προσφέρω μαζί με την παράταξή μου, όχι για δημόσιες σχέσεις, δεν θα κάνω πράγματα ενάντια στις αρχές μου.

Η λογική του «κλείνω και φεύγω» αφήνει πολλούς εμπόρους στο έλεος των πολυκαταστημάτων και των franchise σε μια εποχή έχουν έρθει και οι βεβαιώσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή σε πολλούς.

Κι αν με ρωτάτε αν τα κλειστά Σάββατα θα τα ακολουθήσουν οι συνάδελφοι ή εγώ ο ίδιος, θα σας πω ότι η ίδια η αγορά έχει τους μηχανισμούς της και τελικά αυτορυθμίζεται, η μόνη άμυνα για πολλούς εμπόρους πια είναι το κυνήγι του όποιου τζίρου».

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Nestle: “Χτύπησε” φλέβα…νερού στη Βόνιτσα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ