ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ ανάγνωση για τους υποβιβασμούς των σχολείων

Η ανάγνωση για τους υποβιβασμούς των σχολείων

Η ανάγνωση για τους υποβιβασμούς των σχολείων

Οι συγχωνεύσεις και οι υποβιβασμοί σχολικών μονάδων, στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις.

Πρώτα και κύρια στους συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης, που βλέπουν πίσω από την απόφαση αυτή να χάνονται θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς. Προκλήθηκε όμως και δυσαρέσκεια σε αρκετές τοπικές κοινωνίες.

Στο Αγρίνιο συζητήθηκε αρκετά ο υποβιβασμός του δημοτικού σχολείου Λεπενούς από 7θέσιο σε 5θέσιο καθώς επίσης και οι υποβιβασμοί του 11ου και του 16ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου από 13θεσιο σε 11θεσιο και από 14θεσιο σε 11θεσιο αντίστοιχα.

Παράγοντες της εκπαίδευσης που γνωρίζουν καλά το θέμα διευκρίνισαν στη στήλη πως πρόκειται για οργανικούς και όχι λειτουργικούς υποβιβασμούς που σε πρώτη φάση δεν θα επηρεάσουν την φοίτηση των μαθητών και το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.

Πάντως όσο και να λαϊκίζουν ορισμένοι φορείς με δεδομένη την υπογεννητικότητα και τη συνεχή μείωση του μαθητικού πληθυσμού, δυστυχώς για υποβιβασμούς θα είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr