ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Ανάγκη για Δημοτική Αλλαγή»

«Ανάγκη για Δημοτική Αλλαγή»

Βασίλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας – Δημοτική Αλλαγή»

Προτεραιότητα η ανεργία – αιχμές για «αποκλεισμό» των δημοτών από τη νυν δημοτική αρχή – δημοψήφισμα για το Πάρκο

Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του βασικού πολιτικού του πλαισίου έκανε χθες το μεσημέρι ο Βασίλης Αντωνόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας – Δημοτική Αλλαγή».

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης, που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης, ο κ. Αντωνόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο συνδυασμός του θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών ενώ έθεσε ως σημαντικότερη προτεραιότητα την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ανεργία. Καταφέρθηκε εναντίον της νυν δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι έχει λειτουργήσει αποκλειστικά για τους πολίτες, ενώ δεσμεύτηκε για ανακοίνωση ολόκληρου του συνδυασμού μόλις «κλείσουν» όλα τα ονόματα.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου έκανε λόγο για μια δημοτική αρχή «που έχει κρατήσει τον δήμο πίσω και αγνόησε την περιφέρεια» και τόνισε ότι χρειάζεται μια δημοτική αλλαγή χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, «αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μια νέα διακυβέρνηση», όπως είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του ότι δήθεν δεν θα προχωρήσει μέχρι τέλους τη συμμετοχή του στις εκλογές και υπεραμύνθηκε της υποψηφιότητάς του ως ακομμάτιστος υποψήφιος, καθώς όπως είπε παραμένει ανεξάρτητος, δίχως κομματικά χρίσματα και δεσμεύσεις.
Ο κ. Αντωνόπουλος άσκησε κριτική στην υπάρχουσα δημοτική αρχή για προσπάθεια να παρουσιάσει έργα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από περιφερειακούς πόρους και ΕΣΠΑ ως δικά της έργα, αναφέροντας ως παράδειγμα τις εργασίες που πραγματοποιούνται σε αρκετά σχολεία της πόλης. Αναφορικά με το θέμα της ανάπλασης του Πάρκου, εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να έχει υπάρξει διαβούλευση με του πολίτες της πόλης, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας ηπιότερης μορφής ανάπλαση. Όπως είπε, τέτοια ζητήματα είναι πολύ σημαντικά για τους πολίτες και θα έπρεπε ίσως να έχει διεξαχθεί ακόμη και δημοψήφισμα, ενώ δεσμεύτηκε ότι αυτό θα πράττει ο ίδιος σε ανάλογες περιπτώσεις, αν εκλεγεί στον δημαρχιακό θώκο.
Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Σ» για το πρώην νομαρχιακό Κ.Ε.Κ., το οποίο βρίσκεται σε «εκκρεμή» κατάσταση οικονομικά και διοικητικά, (χθεσινό φύλλο «Σ»), είπε ότι το θέμα έχει «κολλήσει» δίχως να έχει βρεθεί άκρη, και για το λόγο αυτό αναγκαστικά «θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός».
Ο κ. Αντωνόπουλος τοποθετήθηκε και για δύο θέματα που έχουν πρωτεύουσα θέση στην προεκλογική ατζέντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον «Καλλικράτη» και το «Μνημόνιο». Όσον αφορά στον «Καλλικράτη», εξέφρασε την άποψη ότι «κάθε νέος θεσμός έχει τα προβλήματά του», ενώ για το «Μνημόνιο» είπε ότι ο ίδιος είναι «αντι-μνημονιακός, όπως αποδεικνύει και η στάση ζωής μου».
Η συνέντευξη τύπου του κ. Αντωνόπουλου πραγματοποιήθηκε περίπου ενάμιση μήνα μετά την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του. Δεν έγινε παρουσίαση μελών του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας – Δημοτική Αλλαγή», αφού όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος «για εμάς όλοι οι υποψήφιοι είναι το ίδιο σημαντικοί και θα ανακοινωθούν όλοι μαζί όταν οι υποψηφιότητές τους θα έχουν «κλείσει».

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr