ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑναφορά στον Εισαγγελέα για μπάζωμα της Τριχωνίδας σε δύο σημεία (εικόνες – βίντεο)

Αναφορά στον Εισαγγελέα για μπάζωμα της Τριχωνίδας σε δύο σημεία (εικόνες – βίντεο)

Αναφορά στον Εισαγγελέα για μπάζωμα της Τριχωνίδας σε δύο σημεία (εικόνες – βίντεο)

Το μπάζωμα της  παραλίμνιας ζώνης (περιοχή Natura 2000) της λίμνης Τριχωνίδας τόσο στην παραλία Λιγορέματος όσο και στην  περιοχή ρέματος Πίνας, στη Κοινότητα Καινουργίου του Δήμου Αγρινίου, κατήγγειλε με αναφορά του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου και το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών «Act now- Παρέμβαση Τώρα».

Την  καταγγελία – αναφορά συνοδεύουν δυο φωτογραφίες και ένα βίντεο τα οποία δημοσιεύουμε:

 

 

 

Το περιεχόμενο της αναφοράς

“Με βάση καταγγελία που απευθύνθηκε στο Δίκτυό μας με συνημμένα σχετικές φωτογραφίες και βίντεο, σας αναφέρουμε την παράνομη εναπόθεση χωματουργικών αποβλήτων στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας, στα σημεία Παραλία Λιγορέματος και περιοχή ρέματος Πίνας της Κοινότητας Καινουργίου του Δήμου Αγρινίου.

Τα προϊόντα αυτά προέρχονται από τον καθαρισμό παρακείμενων ρεμάτων και απορρίπτονται αυθαίρετα σε μια ζώνη η οποία προστατεύεται από την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ως περιοχή Natura 2000, σημαντική για την βιοποικιλότητά της αλλά και για τις υδρολογικές της ιδιαιτερότητες που καθορίζουν την καθαρότητα των υδάτων της λίμνης Τριχωνίδας της οποίας τα νερά έχουν κριθεί κατάλληλα για ανθρώπινη χρήση.

Επιπλέον πάνω στις παράνομα μπαζωμένες περιοχές που προαναφέραμε κάποιοι ασυνείδητοι πετούν διάφορα οικιακά απορρίμματα καθιστώντας τους χώρους αυτούς ανεξέλεγκτες χωματερές.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να σταματήσει αυτή η οικολογική καταστροφή της συγκεκριμένης περιοχής και να αποδοθούν ευθύνες στους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους”.

 

O Π. Γερουλάνος στο “Δυτικά Fm 92,8”: Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και πάλι με όρους λαϊκής βάσης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ