ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ αναφορά Λιβανού στην Κύπρο εξόργισε τον Ακάρ

Η αναφορά Λιβανού στην Κύπρο εξόργισε τον Ακάρ

Η αναφορά Λιβανού στην Κύπρο εξόργισε τον Ακάρ

Η αναφορά Λιβανού στην Κύπρο εξόργισε τον Ακάρ

Αυστηρή απάντηση στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ Σπήλιος Λιβανός, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και αντιπροσωπειών από χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής στην Κωνσταντινούπολη.

Στο ίδιο μοτίβο αντιδρώντας στις προκλήσεις Ακάρ κινήθηκε σύσσωμη η ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελείται ακόμα από τους βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Σπήλιος Λιβανός, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, δεν άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις που δέχθηκε η ελληνική πλευρά από τον Τούρκο Υπουργό, ο οποίος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του στα ζητήματα χωρικών υδάτων και αποστατιωτικοποίησης νησιών.

Σε έντονο ύφος, ο Σπήλιος Λιβανός διερωτήθηκε πως είναι δυνατό η Τουρκία από τη μια να επικαλείται τη ΝΑΤΟΐκή Συμμαχία και από την άλλη το casus beli, ενώ ανέδειξε την αντίθεση η γείτονα χώρα να μιλάει για κυριαρχία κρατών, ενώ είναι εκείνη που έχει εισβάλει στην Κύπρο.

Ο Έλληνας βουλευτής αναφέρθηκε, ακόμα, στις συνεχείς και εντεινόμενες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο, καθώς και στη συνεχώς πιο επιθετική αναθεωρητική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο Ακάρ εκνευρίστηκε από τις παρεμβάσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας και επιχείρησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών επαναλαμβάνοντας την τουρκική προπαγάνδα. Εν τέλει φανερά εκνευρισμένος αποχώρησε από την αίθουσα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ursula von der Leyen: Καλό παράδειγμα το Rebrain Greece της Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ