ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΑναφορά του Γ. Βαρεμένου στην Βουλή για την απειλή κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο

Αναφορά του Γ. Βαρεμένου στην Βουλή για την απειλή κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο

Αναφορά του Γ. Βαρεμένου στην Βουλή για την απειλή κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Βαρεμένος κατέθεσε χθες στην Βουλή αναφορά με το ομόφωνο Ψήφισμα του Δήμου Θέρμου, με το οποίο ζητείται να σταματήσει κάθε σχεδιασμός για κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Δήμο Θέρμου.

Η τυχόν παύση λειτουργίας του καταστήματος θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον παραγωγικό ιστό της ευρύτερης περιοχής, καθώς εξυπηρετεί πλέον των 40 Κοινοτήτων, πολλές απ’ τις οποίες είναι ορεινές και δυσπρόσιτες.

Γι’ αυτόν τον λόγο, όχι μόνο πρέπει να συνεχισθεί η λειτουργία του, αλλά και να ενδυναμωθεί.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς του βουλευτή:

Θέμα: «Να μην παύσει η λειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Δήμο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας»

Ο Βουλευτής Γεώργιος Βαρεμένος καταθέτει ως Αναφορά, κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων το Ψήφισμα που απέστειλε στις 22.05.2022ο Δήμαρχος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται ΟΜΟΦΩΝΑ για την επικείμενη παύση λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Δήμο Θέρμου.

Στο Ψήφισμα εκφράζεται η έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των συλλογικών της φορέων για αυτό το ενδεχόμενο.

Το εν λόγω τραπεζικό κατάστημα, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ στα όρια του Δήμου Θέρμου, εξυπηρετεί 40 και πλέον Κοινότητες, οι περισσότερες των οποίων είναι ορεινές και δυσπρόσιτες, ενώ το ενδεχόμενο παύσης της λειτουργίας του θα καταφέρει βαρύ πλήγμα στους παραγωγικούς κλάδους του Δήμου Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής.

Καλούνται όλοι οι επί του θέματος αρμόδιοι να αναθεωρήσουν αυτόν τον σχεδιασμό, ώστε το κατάστημα της Τρ. Πειραιώς να παραμείνει και μάλιστα να ενδυναμωθεί.

Αντίγραφο του άνω αναφερόμενου Ψηφίσματος επισυνάπτεται στο παρόν.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας, καθώς και για την σχετική ενημέρωσή μας.

Επιστολή Α. Φίλια για τη διατήρηση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ