ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΑναδιάρθρωση και βασικοί πυλώνες δια στόματος υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Αναδιάρθρωση και βασικοί πυλώνες δια στόματος υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρομπόλης, ο κ. Αρσένης και ο κ. Χριστόπουλος μίλησαν στο Αγρίνιο την Κυριακή το πρωί. Παρουσίασαν συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία και το περιβάλλον

Μετά την επίσημη επίσκεψη στην Άρτα, οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββας Ρομπόλης, Κρίτωνας Αρσένης και Δημήτρης Χριστόπουλος πραγματοποίησαν επίσκεψη και συζήτηση στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του δημοτικού πάρκου, την Κυριακή το πρωί. Οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές τοποθετήθηκαν επί του θέματος του πλαισίου των εργασιακών σχέσεων, σε συνάρτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος και κυρίως της οικονομίας.

Αναφέρθηκαν στην απαξίωση της εργασίας, μέσω των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και των αναρίθμητων λουκέτων στις επιχειρήσεις. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2015 – 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα αποδεικνύει ότι ως το 2018 η ανεργία θα αγγίζει τουλάχιστον το 28%, αν φυσικά δεν συμβούν ριζικές αλλαγές στο καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η πρώτη αλλαγή που απαιτείται είναι η τροποποίηση της ευρωπαϊκής συνθήκης και η προσθήκη και ενός τετάρτου κριτηρίου, το οποίο θα είναι αυτό της απασχόλησης και της ανεργίας. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η καταπολέμηση της ανεργίας στον πυρήνα της μακροοικονομικής πολιτικής.
Η δεύτερη τροποποίηση πρέπει να γίνει επίσης στο καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ιδιαίτερα στην φράση ότι ο κεντρικός στόχος της τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών, θα πρέπει να προστεθεί και η καταπολέμηση της ανεργίας. Κατά τον κ. Ρομπόλη, αν δεν γίνουν οι αλλαγές αυτές, τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. δεν θα μπορούν να προσδοκούν την μείωση της ανεργίας ουδέποτε. Το γενικό μακροοικονομικό πλαίσιο της Ευρώπης που θα πρέπει να γίνει, θα προβλέπει ισόρροπη ανάπτυξη.
Σε εθνικό επίπεδο, η πολιτική πρέπει να στοχεύει στην ανάκαμψη με αύξηση των μισθών και με ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Η ελληνική οικονομία πρέπει να βασιστεί, όπως ειπώθηκε, στην ενέργεια και τους υδρογονάνθρακες, στις τράπεζες, στον πρωτογενή τομέα, στον κλάδο των τροφίμων, στον τουρισμό, σε συνδυασμό με την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών και στην φαρμακοβιομηχανία.
Η συζήτηση βέβαια επεκτάθηκε και στο περιβάλλον και τα στοιχεία του. όπως υποστηρίχθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχει η επιθυμία κάθε πλουτοπαραγωγικό στοιχείο να το συγκεντρώσουν στην κατοχή τους. Στο νερό, επί παραδείγματι θα επιτευχθεί, με τη δημιουργία μόνο μιας ελληνικής εταιρεία ύδρευσης, η οποία στο τέλος θα πουληθεί καταργώντας έτσι τις κατά τόπους ΔΕΥΑ.
Άλλη φάση επίτευξης του τελικού σκοπού, όπως ειπώθηκε από τους ευρωβουλευτές, είναι η συγκέντρωση στα χέρια των πολυεθνικών όλων των σπόρων, από κάθε φυτό και κάθε τροφή. Κυρίαρχο ρόλο επίσης παίζουν τα σκουπίδια, τα οποία, δεσμεύοντας τις ποσότητες και τους όγκους τους, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης χρονίζοντας ακόμη το πρόβλημα που δημιουργείται απ’ αυτά, θα τα εκμεταλλευτούν τελικώς με την τεχνολογία της καύσης.
Μέσα από την τακτική αυτή θα υποχρεωθούν οι πολίτες να καταβάλλουν πολλά χρήματα. Αν και θα υπάρχει η δυνατότητα σιγά – σιγά να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών και αυτό θα συμβεί ακόμη και αν οι πολίτες θα συνεχίζουν να ακριβοπληρώνουν την συγκεκριμένη τεχνολογία εκμετάλλευσης των σκουπιδιών, τα οποία αποδίδουν πολλά κέρδη. Την αρχική εισήγηση και παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών έκανε ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Γαλατάς.
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr