ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμβρακικός Κόλπος: «Πέρασε» από την Περιφέρεια το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Αμβρακικός Κόλπος: «Πέρασε» από την Περιφέρεια το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Αμβρακικός Κόλπος:  «Πέρασε» από την Περιφέρεια το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά, με ευρύτατη πλειοψηφία (11/13), επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για το χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στον Αμβρακικό Κόλπο για την περιοχή της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στα πλαίσια του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου και Αειφόρου Ανάπτυξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης «με τη παρούσα μελέτη δίνεται τόνωση σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους πρωτογενούς τομέα της χώρας με πολλαπλά κοινωνικο-οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, ενώ η επιτροπή ενέκρινε και τους επιπλέον αυστηρούς όρους που έθεσαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως η εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρικής καταγραφής, υιοθέτηση συστήματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών».¨

«Στις σύγχρονες ανάγκες που έχει η Περιφέρεια και η κοινωνία διασφαλίζουμε το συμφέρον των πολιτών και τις αναπτυξιακές προοπτικές» πρόσθεσε ακόμη.

Εισφορά αλληλεγγύης: Πόσο κερδίζουν ιδιωτικοί υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες από την κατάργησή της – Πίνακας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr