ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑμφισβητείται ακόμη και το αν χρειαζόμαστε μονάδα εμφραγμάτων!

Αμφισβητείται ακόμη και το αν χρειαζόμαστε μονάδα εμφραγμάτων!

Αμφισβητείται ακόμη και το αν χρειαζόμαστε μονάδα εμφραγμάτων!

Αμφισβητείται ακόμη και το αν χρειαζόμαστε μονάδα εμφραγμάτων!

Είναι εκπληκτικό αλλά ο τρόπος που έχει αποδομηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει κάνει κατορθωτό να υπάρχει ακόμη και αμφισβήτηση για το αν χρειαζόταν ένα Αιμοδυναμικό Τμήμα σε αυτό ή μια Μονάδα Εμφραγμάτων!

Είναι τόση η καχυποψία για ό, τι κι αν γίνει στον συγκεκριμένο θεσμό που πλέον έχουμε ξεφύγει από τις ελλείψεις και από τις γνωστές αβελτηρίες του συστήματος.

Πλέον έχουμε κατορθώσει ακόμη και τα αυτονόητα να μην αποδεχόμαστε, συχνά αρθρογραφώντας ανώνυμα ή γράφοντας δηλητηριώδη σχόλια όπως “ποιος το λέει ότι χρειάζεται Μονάδα Εμφραγμάτων στο Αγρίνιο, έχετε αποδείξεις για κάτι τέτοιο;’!

Ποιος να το λέει, δηλαδή; Το λένε οι αριθμοί που δίνει το ίδιο το Νοσοκομείο, σύμφωνα με τους οποίους 500 άνθρωποι κάθε χρονιά διακομίζονται από την περιοχή μας προς την Πάτρα λόγω οξέων εμφραγμάτων!

Και χωρίς να αναφέρεται πόσοι γειτνιάζουν με την Άρτα και πάνε εκεί ή πόσοι επιδιώκουν μόνοι τους να μεταφέρονται στα Γιάννενα γιατί ξέρουν κάποιον, ίσως όχι την στιγμή του ισχαιμικού αλλά αμέσως μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, ακόμη και για το άμεσο “μπαλονάκι” που χρειάζεται.

Το πιο τρομακτικό όμως είναι άλλο. Ότι συχνά οι… αμφισβητίες για το αν έχουμε πολλά καρδιαγγειακά επεισόδια είναι και οι ίδιοι γιατροί! Που στη ουσία ξέρουν τι συμβαίνει και ποιο είναι το σωστό. Όμως για κάποιους λόγους πρέπει να δημιουργήσουν εμπόδια και αμφισβήτηση, για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μια “ντραγκ κουίν” ήθελε να πει παραμύθι στα παιδιά. Ε, κι εμείς τι φταίμε;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ