ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑµφιλοχία: Η επόµενη µέρα µετά την Ιόνια Οδό

Αµφιλοχία: Η επόµενη µέρα µετά την Ιόνια Οδό

Αµφιλοχία: Η επόµενη µέρα µετά την Ιόνια Οδό

Αυξήθηκε η κίνηση σε καφετέριες και εστιατόρια, έκλεισαν τα ταχυφαγεία 

Αλλάζουν τα δεδομένα στην Αμφιλοχία μετά την κατασκευή και λειτουργία της Ιόνιας Οδού, που τα αυτοκίνητα δεν περνούν πλέον μέσα από την πόλη. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την κίνηση στα καταστήματα του κέντρου. Από τις επαφές που έχει κάνει ο δήμαρχος, Απ. Κοιμήσης, με τους καταστηματάρχες, διαπιστώνει ότι η κίνηση στα εστιατόρια και τα καφέ έχει αυξηθεί. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων ετών. Οι πελάτες φυσικά δεν είναι μόνο ντόπιοι, αλλά και άλλοι που έρχονται από την Άρτα και την υπόλοιπη γύρω περιοχή, μέσω της Ιόνιας που έχει μειώσει κατά πολύ το χρόνο του ταξιδιού. Αυτό σημαίνει ότι, από τη στιγμή που παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες και καλές τιμές, η Αμφιλοχία μπορεί να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό, έστω και ολιγόωρο στην αρχή. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε και από τα τουριστικά λεωφορεία που σταματούσαν στην παραλία, προκειμένου οι επιβάτες να γευματίσουν ή να πιούν καφέ και να ξεκουραστούν.

Αντίθετα, μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν τα ταχυφαγεία, τα σουβλατζίδικα και τα καταστήματα που πουλούσαν καφέ στο χέρι. Επειδή πλέον δεν υπάρχουν περαστικοί που σταματούσαν για να πάρουν κάτι πρόχειρο και να φύγουν, τα περισσότερα από αυτά δυστυχώς έκλεισαν. Βασικοί πελάτες τέτοιων καταστημάτων ήταν οι οδηγοί φορτηγών που πολλές φορές τηλεφωνούσαν από το δρόμο, έδιναν την παραγγελία τους και περνώντας έπαιρναν το φαγητό τους για να μην σταματούν και δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία. Σε ότι αφορά τα καταστήματα που έχουν είδη ένδυσης και υπόδησης, έχουν μείνει ανεπηρέαστα, αφού τα είδη τους δεν είχαν σχέση με τους περαστικούς.

Τώρα πλέον αυτό που μένει είναι, η πόλη και οι επαγγελματίες να καταφέρουν όχι μόνο να κρατήσουν τους πελάτες τους, αλλά και να τους αυξήσουν, ακολουθώντας τα σημεία των καιρών και τις αλλαγές που συντελέστηκαν, καθώς η κίνηση των αυτοκινήτων έχει μειωθεί και πλέον οι επισκέπτες μπορούν να την απολαύσουν με μεγαλύτερη άνεση.

aixminews.gr

Ναύπακτος: Ι.Χ. «προσγειώθηκε» σε βιτρίνα καταστήματος! (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr