ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΗ Αμφιλοχία με τους νυχτερινούς αντικατοπτρισμούς

Η Αμφιλοχία με τους νυχτερινούς αντικατοπτρισμούς

Η Αμφιλοχία με τους νυχτερινούς αντικατοπτρισμούς

Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες της Αμφιλοχίας την νύχτα με τους αντικατοπτρισμούς των φώτων στον Αμβρακικό, που μας παραχώρησε ο φωτογράφος Γιώργος Καρδαράς, εικόνες που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας.

Η κωμόπολη της Αμφιλοχίας είναι χτισμένη στο πιο εσωτερικό σημείο του όρμου του Αμβρακικού κόλπου, αμφιθεατρικά πάνω σε δυο λόφους που στο νότιο μέρος συγκλίνουν μεταξύ τους και σχηματίζουν ορθή γωνία. Πρόκειται για πολύ σημαντική θέση, αφού για αιώνες αποτελεί τη μοναδική δίοδο από την δυτική Στερεά Ελλάδα προς την Ήπειρο. Απέχει από την Αθήνα 314 χιλιόμετρα ΒΔ, 42 χιλιόμετρα Β από το Αγρίνιο και 40 Ν απ’ την Άρτα.

Στη θέση της Αμφιλοχίας βρισκόταν η αρχαία Ακαρνανική πόλη Λιμναία, της οποίας ερείπια σώζονται μέχρι σήμερα.

Ο συνδυασμός του ορεινού όγκου με τη θάλασσα αποτελούν ένα φυσικότατο καταφύγιο προστασίας των τουριστικών σκαφών απ’ τους ανέμους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρά τους -κατά καιρούς- ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή του Αμβρακικού δεν έχει μνημονευτεί ουδέποτε ναυάγιο. Η γεωγραφική θέση της πόλης οδήγησε στο να αποκαλείται σήμερα η Αμφιλοχία «η νύφη του Αμβρακικού».

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φωτογράφου Γιώργου Καρδαρά:

https://kardarasg.gr/index.php

kalyvia.gr

Σέρρες – Εγκατέλειψαν άρρωστο μωρό 15 μηνών σε Κέντρο Υγείας (VIDEO)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr