ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχία: Το ρεύμα επανήλθε και στο λιμάνι – Λιμενικό Ταμείο: Υπήρξε δολιοφθορά

Αμφιλοχία: Το ρεύμα επανήλθε και στο λιμάνι – Λιμενικό Ταμείο: Υπήρξε δολιοφθορά

Αμφιλοχία: Το ρεύμα επανήλθε και στο λιμάνι – Λιμενικό Ταμείο: Υπήρξε δολιοφθορά

Επαναλαμβανόμενες καταγγελίες πολιτών τις τελευταίες μέρες για την φωταγώγηση τμήματος της Αμφιλοχίας, ειδικά στο λιμάνι, έφεραν στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που κρατάει από παλιά.

Τελικώς, φαίνεται να επανήλθε η ηλεκτροδότηση του κοινόχρηστου φωτισμού από τη περιοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το ΚΤΕΛ και την λιμενική ζώνη, όμως χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες για να συμβεί αυτό, μάλιστα μετά από κινητοποίηση της ΔΕΗ από την Αθήνα, που προκάλεσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Οι πολίτες διαμαρτύρονταν μέσα σε αυτό το διάστημα για την έλλειψη φωτός στην περιοχή, με ό, τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, αλλά και για την προοπτική ανάδειξης της περιοχής. Πράγμα που έχει μπει σε φάση δρομολόγησης τα τελευταία χρόνια, κατόπιν πολλών παλινωδιών.

Η «Συνείδηση» απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας κ. Κωνσταντίνο Διγώνη για το ζήτημα ο οποίος είχε ένα καλό νέο και μερικά άσχημα: «Το καλό είναι ότι από σήμερα το πρωί (σ.σ. Τετάρτη) έχει επανέλθει το ρεύμα στη συγκεκριμένη περιοχή κι αυτό σημαίνει ότι οι συμπολίτες θα δουν το βράδυ το σημείο με φώτα μετά από καιρό. Από κει και πέρα όμως, πρέπει να ομολογήσω ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στο συγκεκριμένο θέμα.

Το κυριότερο είναι ότι είχαμε μια δολιοφθορά, που έφερε την καταστροφή σε ένα κεντρικό τριφασικό ρολόι, χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε, αν ο στόχος εκείνων που ξήλωσαν το συγκεκριμένο ρολόι ήταν αυτός ή είχαν στόχο άλλο ρολόι. Δεν θέλω να επεκταθώ, γιατί ανάλογες δολιοφθορές έχουμε αποτρέψει κι άλλες φορές, σε μια γενικότερη κατάσταση που κληρονομήσαμε εδώ το Λιμενικό Ταμείο.

να πω ότι η διοίκησή μας παρέλαβε έναν λογαριασμό στη ΔΕΗ ύψους 47.000 ευρώ που δεν είχε πληρώσει κανείς πριν και χρειάστηκε να κάνουμε διακανονισμούς και να βρούμε τρόπο για να αποπληρώσουμε ένα μέρος», εξηγεί ο πρόεδρος του Δ. Λ. Τ. Αμφιλοχίας.

Αμφιλοχία: Το ρεύμα επανήλθε και στο λιμάνι - Λιμενικό Ταμείο: Υπήρξε δολιοφθορά
Ο Κωνσταντίνος Διγώνης

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη το γεγονός ότι η περιοχή από το 1ο Δημοτικό μέχρι τα ΚΤΕΛ δεν θα έπρεπε συνολικά να είναι στην δικαιοδοσία του Ταμείου, για τον ηλεκτροφωτισμό αλλά στο κοινόχρηστο ρεύμα του Δήμου. Η διαχείριση γίνεται με το συγκεκριμένο τρόπο, ακριβώς για να μην επικαλύπτονται οι αρμοδιότητες και δεν βρίσκεται λύση σε παρόμοια θέματα, όπως ο φωτισμός στο λιμάνι.

«Για χρόνια, από την εποχή που το Λιμενικό Ταμείο ήταν της Αιτωλοακαρνανίας και υπαγόμασταν στο Μεσολόγγι έμεναν… κληρονομιά λογαριασμοί, αλλά και αρμοδιότητες που πήγαιναν κι ερχόταν. Έχουμε βάλει μια τάξη στο ζήτημα αλλά, δυστυχώς, ακόμα περνάμε «παιδικές ασθένειες», γιατί πολλά χρόνια πριν όλα ήταν ανεξέλεγκτα», συμπληρώνει ο κ. Διγώνης.

Τα σκοτάδια και η… ανάπτυξη

Όλα τα παραπάνω δεν συνάδουν με τις προσπάθειες που γίνονται εδώ και μερικά χρόνια για να αλλάξει πρόσωπο το λιμενικό μέτωπο της Αμφιλοχίας και να τονωθεί η τοπική οικονομία. Επτά μελέτες του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου οι οποίες αφορούν στο παραλιακό μέτωπο της Αμφιλοχίας, ανακοινώθηκε πριν λόγο καιρό ότι εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστα Διγώνη και την εταιρεία μελετητών. Οι μελέτες αυτές έρχονται να προστεθούν στις τρεις μελέτες που υπογράφηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και αφορούσαν το Μενίδι, την Μπούκα και το Σπάρτο, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον σχεδιασμό που υπάρχει για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αμφιλοχίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός και των δέκα μελετών ανέρχεται σε 213,382,50 ευρώ.

«Μετά από αρκετή προσπάθεια και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας, καταφέραμε να εντάξουμε δέκα συνολικά μελέτες στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και να υπογράψουμε τις σχετικές συμβάσεις. Με την ολοκλήρωση των μελετών, γίνεται το πρώτο βήμα για την υλοποίηση έργων που σχεδιάζουμε και τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους επαγγελματίες και όχι μόνο αλιείς, τους επισκέπτες-τουρίστες αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αμφιλοχίας», είχε δηλώσει κ. Κ. Διγώνης.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι βρέθηκε επενδυτής για την μαρίνα της Αμφιλοχίας και το ενιαίο μέτωπο με το λιμάνι ίσως να είναι πολύ ενδιαφέρον αν βέβαια ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που καθυστερούν τα όσα πρέπει να γίνουν, ενώ φέτος το καλοκαίρι του 2023 η μαρίνα θα μπορούσε να είναι σε πλήρη λειτουργία, πράγμα πολύ δύσκολο.

Σε κάθε περίπτωση, το σχεδιαζόμενο Gulf Marina, πρόκειται να διαθέτει 100 θαλάσσιες θέσεις ελλιμενισμού κατάλληλες για γιοτ, μηχανοκίνητα σκάφη και καταμαράν μήκους έως 40 m με βύθισμα έως 5 m, στην ακτή, θα υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις υγιεινής υψηλής ποιότητας, συνολικού εμβαδού 350 τ.μ., με ιδιωτικό μπάνιο και εγκαταστάσεις πλυντηρίων. Θα υπάρχει 24/7 CCTV και ασφάλεια, παροχή σούπερ μάρκετ, υψηλής ταχύτητας wi-fi, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, βάση για καύσιμα και μια διαδικτυακή κάμερα για ιδιοκτήτες κουκέτας. Ακόμη, εστιατόριο και καφέ Gulf Marina που θα προσφέρουν μια σειρά από διεθνείς γαστρονομικές εμπειρίες, πλωτό μπαρ και εύκολη πρόσβαση από το αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς και ιδιωτικό ελικοδρόμιο 100 μέτρα από τη μαρίνα.

Όμως, όλα αυτά θέλουν κι ένα υγιές, απαλλαγμένο από χρόνια προβλήματα, λιμάνι που δεν θα αποτρέπει τον επισκέπτη της μαρίνας της Αμφιλοχίας- και γενικά της περιοχής- να δει όσα θέλει, για παράδειγμα λόγω έλλειψης φωτισμού.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Η διευθέτηση των ρεμάτων θα κάνει κάποια σημεία αξιοθέατα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ