ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑμφιλοχία: “Φτερά” έκαναν 23.300 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό – Μέσω κινητού η απάτη

Αμφιλοχία: “Φτερά” έκαναν 23.300 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό – Μέσω κινητού η απάτη

Αμφιλοχία: “Φτερά” έκαναν 23.300 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό – Μέσω κινητού η απάτη

Το …φυσάει και δεν κρυώνει ένας 57χρονος από την Αμφιλοχία που έγινε στόχος απατεώνα και είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει! 

Σε 23.300 ευρώ ανέρχεται η απώλεια για τον άνδρα ο οποίος είδε στην πράξη πόσο εύκολο είναι να εξαπατηθεί κάποιος ο οποίος ναι μεν αξιοποιεί τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά δεν είναι καχύποπτος όταν δέχεται μηνύματα που του υποδεικνύουν να γράψει στο κινητό τα στοιχεία που χρησιμοποιεί για τραπεζικές υπηρεσίες.

Η συγκεκριμένη μέθοδος εξαπάτησης έχει πάρει διαστάσεις “επιδημίας” και οι χρήστες του web – baniking οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  Άλλωστε, οι τράπεζες επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι ποτέ δεν ζητούν από τους πελάτες τους με μήνυμα στο κινητό να εισάγουν τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση εξαπάτησης:

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, για απάτη.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης απέστειλε μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο ημεδαπού άνδρα και μέσω ψεύτικου υπολογιστικού περιβάλλοντος που προσομοίαζε με υπολογιστικό περιβάλλον τραπεζικής εφαρμογής, στην οποία ο παθόντας διατηρεί λογαριασμό, του απέσπασε από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 23.300 ευρώ.

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μετά τον καύσωνα, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr