ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΑμφιλοχία: Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου για ΕΚΑΒ και αγρότες

Αμφιλοχία: Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου για ΕΚΑΒ και αγρότες

Αμφιλοχία: Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου για ΕΚΑΒ και αγρότες

Στην Αμφιλοχία το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψηφίσματα με τα οποία εκφράζει την αντίθεση του στην κατάργηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ του Αγρινίου ενώ συμπαραστέκεται στους   αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα μπλόκα.

Για το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Αγρινίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας, στη, συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, συζήτησε το θέμα της κατάργησης του τηλεφωνικού κέντρου Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου, και συμφώνησε ομόφωνα ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας εκφράζει τον προβληματισμό του για την απόφαση της κεντρικής διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. για μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου στην Πάτρα, γεγονός που σημαίνει ότι εφεξής οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας το οποίο με τη σειρά του θα διαβιβάζει στο Αγρίνιο ώστε το πλήρωμα και το ασθενοφόρο να μεταβούν τον τόπο του συμβάντος.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα μεγάλη έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, και η οποία μάλιστα διαθέτει ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά (λίμνες, ποτάμια, βουνά, κακοτράχαλο οδικό δίκτυο, περίπου 500 κοινότητες), καθίσταται σαφές ότι η νέα προβλεπόμενη διαδικασία κρίνεται ως αναποτελεσματική και θα επιφέρει καθυστερήσεις στο χρόνο ανταπόκρισης, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη δημόσια υγεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας ζητά την διατήρηση του τηλεφωνικού κέντρου Αγρινίου ως έχει, τη δημιουργία νέων τομών Ε.Κ.Α.Β. στα ήδη υπάρχοντα, υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την ενίσχυσή τους τόσο με προσωπικό όσο και με υλικό εξοπλισμό και οχήματα.

Για τα μπλόκα των αγροτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας, στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, συζήτησε το θέμα της συμπαράστασης στα αιτήματα που θέτουν στα μπλόκα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και συμφώνησε ομόφωνα ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας συμπαραστέκεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους που το διάστημα αυτό βρίσκονται στο δρόμο αγωνιζόμενοι για το δίκιο τους, αγωνιζόμενοι για το ελάχιστο που γι αυτούς είναι μέγιστο: Να μείνουν στα χωράφια τους ,στις στάνες τους ,να μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους απ τη δουλειά τους. Αισθανόμενοι πόσο αναγκαίος για όλους μας είναι ο πρωτογενής τομέας ζητάμε από την πολιτεία την ικανοποίηση των αιτημάτων τους όπως τα διαμόρφωσε η επιτροπή αγώνα τους:

• Άμεση και έκτακτη επιδότηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.
• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
• Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
• Αυξημένες κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.,
• Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!
• Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

Euroferry Olympia: Tέταρτη σορός άντρα εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο τρίτο γκαράζ

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ