ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΑμφιλοχία: Δημοπρατείται το μεγάλο έργο της ύδρευσης

Αμφιλοχία: Δημοπρατείται το μεγάλο έργο της ύδρευσης

Αμφιλοχία: Δημοπρατείται το μεγάλο έργο της ύδρευσης

Αμφιλοχία: Δημοπρατείται το μεγάλο έργο της ύδρευσης όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Αγωγός 30 χλμ για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τη ύδρευση της Αμφιλοχίας

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Στον «αέρα» βρίσκεται ο διαγωνισμός του Δήμου Αμφιλοχίας για το έργο που πρόκειται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Αμφιλοχίας. Πρόκειται ουσιαστικά για την κατασκευή αγωγού μήκους 30 περίπου χιλιομέτρων, που θα μεταφέρει νερό από τη γεώτρηση του Δήμου στη θέση Παλιάμπελα Γιαννοπούλων στην Αμφιλοχία.

Το έργο με τίτλο «Ενίσχυση Υδροδότησης Αμφιλοχίας από νέα γεώτρηση στη θέση Παλιάμπελα Γιαννοπούλων» έχει ενταχθεί στο τομεακό ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με προϋπολογισμό 3,84 εκατ. ευρώ. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών έχει οριστεί για τις  3 Φεβρουαρίου και εκτιμάται καλώς εχόντων των πραγμάτων ότι τα έργα θα ξεκινήσουν περίπου το τέλος της άνοιξης.

Η πόλη της Αμφιλοχίας μέχρι σήμερα υδροδοτείται από δύο υδρογεωτρήσεις καθώς και από την πηγή Αχυρών, που διαθέτει ποιοτικό νερό. Τις τελευταίες δεκαετίες αργά, αλλά σταθερά, άρχισε να εμφανίζεται πρόβλημα ποσότητας του νερού ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, όπου οι ανάγκες είναι περισσότερες. Πέραν τούτου όμως σταδιακά εμφανίζονταν και πρόβλημα ποιότητας από το νερό των υδρογεωτρήσεων, καθώς έχει εμφανιστεί στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής το φαινόμενο της υφαλμύρωσης.

Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το οποίο είναι διαχρονικό, προτάθηκε από τη δημοτική αρχή Αμφιλοχίας να μεταφερθεί πόσιμο νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα του Αχελώου και συγκεκριμένα από γεώτρηση στη θέση «Παλιάμπελα» Γιαννοπούλων. Εκτός από τους αγωγούς μεταφοράς του νερού το έργο προβλέπει τα απαραίτητα αντλιοστάσια και δεξαμενές αποθήκευσης.

Αντικείμενο του έργου είναι:

α) η κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 30.920μ. Πρόκειται για οκτώ επιμέρους αγωγούς με διαφορετικά μήκη και διαφορετικές διατομές ο καθένας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γεωμορφολογία του εδάφους και άλλα τεχνικά θέματα.

β) η κατασκευή δύο δεξαμενών, μίας 50μ3 στην περιοχή της Βαρετάδας και μίας 1000μ3 στην Αμφιλοχία

γ) η κατασκευή δύο αντλιοστασίων (γεώτρηση & ενδιάμεσο) με τα συνοδά έργα ηλεκτρομηχαλογικού εξοπλισμού.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Μεγάλη ικανοποίηση κρεοπωλών και εστίασης – Γιορτινό «ξέσπασμα» αισιοδοξίας στο Αγρίνιο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ