ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΆμεση κινητοποίηση της Δομής Αστέγων του Δήμου Αγρινίου για οικογένεια πυρόπληκτων του Βάλτου

Άμεση κινητοποίηση της Δομής Αστέγων του Δήμου Αγρινίου για οικογένεια πυρόπληκτων του Βάλτου

Άμεση κινητοποίηση της Δομής Αστέγων του Δήμου Αγρινίου για οικογένεια πυρόπληκτων του Βάλτου

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους οι Δομές Αστέγων, και συγκεκριμένα το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας, κινητοποιήθηκαν άμεσα για την στήριξη της οικογένειας που επλήγη από εκδήλωση πυρκαγιάς στην  Τοπική κοινότητα Πετρώνας Βάλτου και έχασε το σπίτι της.

Το προσωπικό της Δομής επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή  με τα μέλη της οικογένειας και τους πρότεινε καταρχήν φιλοξενία. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Αμφιλοχίας, προωθούν  τη συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και ρουχισμό) και βρίσκονται  σε ετοιμότητα για οποιουδήποτε άλλου είδους παρέμβαση και συνδρομή.

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου, Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο, είναι οι μοναδικές που λειτουργούν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Έχουν ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» του επιχειρησιακού προγράμματος: «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η φιλοξενία στις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου εντάσσεται στην πολιτική της προσωρινής – μεταβατικής φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση δεν αποκτά σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα. Στόχος είναι η κινητοποίηση, η κοινωνική επανένταξη και η μετάβαση των επωφελούμενων σε ανεξάρτητες μορφές στέγασης.

Η  Δομή  απευθύνεται σε άτομα που στεγάζονται – κοιμούνται σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους και οι οποίοι δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο να απευθυνθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν τηνβραχυπρόθεσμη στέγασή τους, καθώς επίσης και σε έκτακτα και δυσάρεστα περιστατικά.

Οι Δομές Αστέγων Αγρινίου στεγάζονται στο 30 Ε.Ο Αγρινίου Ιωαννίνων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 26410 27512- 53202.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Αναλυτικά οι θέσεις στην Αιτωλοακαρνανία (ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr