ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΆμεση ανταπόκριση της ΠΕΔΔΕ στην έκκληση για βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Άμεση ανταπόκριση της ΠΕΔΔΕ στην έκκληση για βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Άμεση ανταπόκριση της ΠΕΔΔΕ στην έκκληση για βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔΔΕ) ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για βοήθεια από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και με απόφασή της θα αποσταλούν ζωοτροφές στους πληγέντες κτηνοτρόφους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΔΔΕ  για το θέμα:

«Η χώρα μας αυτές τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου δοκιμάζεται και πλήττεται από πυρκαγιές που ξεπερνούν σε έκταση και ένταση κάθε προηγούμενη αντίστοιχη καταστροφή προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στις ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Οι συνθήκες που δημιουργούνται είναι εξαιρετικά σοβαρές απαιτώντας άμεσες παρεμβάσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής αλλά και τους άλλους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να ληφθούν αμέσως αποφάσεις και μέτρα που θα στηρίξουν σε πρώτη φάση τους πληγέντες κατοίκους για τις πιο επείγουσες ανάγκες τους έως ότου η οργανωμένη πολιτεία προβεί σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων υποστήριξης και ανακούφισης τους.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στην εδαφική έκταση του οποίου έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα , έκανε έκκληση για άμεση υποστήριξη των κτηνοτρόφων της περιοχής με την διάθεση ζωοτροφών το γρηγορότερο δυνατόν αφού οι συνέπειες της πυρκαγιάς δημιούργησαν εκρηκτικές συνθήκες για την κτηνοτροφία καταστρέφοντας τον ζωτικό της χώρο αλλά και εγκαταστάσεις , αποθήκες, στάβλους , μαντριά.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας με απόφασή της κατά την έκτακτη συνεδρίασή της ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας τόσο με την πρόθεσή της να συμβάλλει οικονομικά όσο και αναλαμβάνοντας να συντονίσει την συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς που κρίνονται απαραίτητοι προκειμένου να δοθεί η βοήθεια ταχύτατα και με τις εγκυρότερες διαδικασίες.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου προτίθεται να διαθέσει άμεσα ζωοτροφές με πολύ χαμηλές τιμές , επιπέδου κόστους , στα πλαίσια των συνεταιριστικών αρχών αλληλεγγύης για τούς πληγέντες κτηνοτρόφους.

Τα μέλη του ΔΣ ομόφωνα δήλωσαν την πρόθεσή τους να υπάρχει διαρκής παρακολούθηση των εξελίξεων και η ΠΕΔ.ΔΕ σαν συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης να είναι συνεχώς ενεργά παρούσα υποστηρίζοντας με κάθε μέσο τους Δήμους της περιοχής μας».

Φωτογραφία αρχείου: messinialive.gr

Μίνι ανασχηματισμός με καραμπόλες: Αναβαθμίζεται ο Χρήστος Τριαντόπουλος, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr