ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΆλυτο το πρόβλημα στο Μεσολόγγι 11 μήνες μετά… Πνίγεται ξανά στα σκουπίδια

Άλυτο το πρόβλημα στο Μεσολόγγι 11 μήνες μετά… Πνίγεται ξανά στα σκουπίδια

Άλυτο το πρόβλημα στο Μεσολόγγι 11 μήνες μετά… Πνίγεται ξανά στα σκουπίδια

Άλυτο το πρόβλημα στο Μεσολόγγι 11 μήνες μετά… Πνίγεται ξανά στα σκουπίδια όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως στην Εισαγγελία ο Δήμαρχος επικαλούμενος τη δημόσια υγεία. Εν αναμονή νέου «εντέλλεσθε» ο Δήμος καλεί τους δημότες να κρατήσουν τα σκουπίδια στο σπίτι 

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Λύση και μέσω της Δικαιοσύνης αναζητά ο Δήμος Μεσολογγίου για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή, που παίρνει νέες διαστάσεις μετά την άρνηση του ΧΥΤΑ Παλαίρου να δεχθεί σκουπίδια από το Μεσολόγγι χωρίς κυβερνητική εντολή.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η καθημερινότητα των πολιτών στο Μεσολόγγι να δυσκολεύει και πάλι, καθώς σκουπίδια συσσωρεύονται στους δρόμους της πόλης εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Με δεδομένο πως ο Δήμος Μεσολογγίου συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας ο Δήμαρχος, Κ. Λύρος, βρέθηκε χθες Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα.

Άλυτο το πρόβλημα στο Μεσολόγγι 11 μήνες μετά... Πνίγεται ξανά στα σκουπίδια
O Δήμαρχος Κ. Λύρος

Τους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας επικαλείται ξανά ο Δήμος Μεσολογγίου ζητώντας την παρέμβαση της Πολιτείας. Ο Κ. Λύρος με δήλωσή του ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να λύσουν το πρόβλημα που ταλανίζει το Μεσολόγγι.

«Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι τώρα πια η ανάγκη είναι μεγάλη και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Υπενθυμίζεται ότι 11 μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστησε ανενεργό το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, το πρόβλημα παραμένει επί της ουσίας άλυτο, αφού ούτε τα έργα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ έχουν προχωρήσει, ούτε έχει βρεθεί κάποια προσωρινή λύση εντός των ορίων του Δήμου Μεσολογγίου, παρά μόνο η εναπόθεση των απορριμμάτων κατόπιν κυβερνητικής εντολής σε ΧΥΤΑ όμορων Δήμων.

Η έκκληση στους δημότες και η προσδοκία για νέο «εντέλλεσθε»

«Να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα τους στους κάδους, ώστε να μην διογκωθεί περεταίρω το πρόβλημα της αποκομιδής» καλεί παράλληλα τους δημότες ο Δήμος Μεσολογγίου.

Στην ανακοίνωσή του αξίζει να σημειωθεί ότι κάνει νύξη για επικείμενη Υπουργική Απόφαση για τη μεταφορά τον απορριμμάτων σε όμορο ΧΥΤΑ μετά την άρνηση του ΧΥΤΑ Παλαίρου, να δεχθεί χωρίς κυβερνητικό “εντέλλεσθε” νέες ποσότητες απορριμμάτων από το Μεσολόγγι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο  Δήμος Μεσολογγίου επικαλούμενος λόγους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τη συσσώρευση των απορριμμάτων, αλλά και το γεγονός ότι επίκεινται μεγάλες θερμοκρασίες ενόψει του επερχόμενου θέρους, επανήλθε με νέο του αίτημα για μεταφορά 3.000 επιπλέον τόνων απορριμμάτων, όμως ο Σύνδεσμος του ΧΥΤΑ Παλαίρου με οριακή πλειοψηφία αρνήθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου:

Λόγω της εξάντλησης των ποσοτήτων απορριμμάτων που εναποθέτει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, έπειτα την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ του Δήμου μας και εν αναμονή της υπογραφής της νέας Υπουργικής απόφασης που θα επιτρέπει την μεταφορά των απορριμμάτων εκ νέου στο ΧΥΤΑ του όμορου Δήμου, παρακαλούμε τους πολίτες για το επόμενο χρονικό διάστημα να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα τους στους κάδους ώστε να μην διογκωθεί περεταίρω το πρόβλημα της αποκομιδής. Ευχαριστούμε εκ των πρότερων για την κατανόηση σας.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Άλυτο το πρόβλημα στο Μεσολόγγι 11 μήνες μετά... Πνίγεται ξανά στα σκουπίδια

Μακρυνεία – Αγγελόκαστρο: Στο «μάτι» του καύσωνα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ