ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΆλλος έδωσε το τέλος στο βασιλιά

Άλλος έδωσε το τέλος στο βασιλιά

Άλλος έδωσε το τέλος στο βασιλιά

Ο θάνατος του τέως βασιλιά, έστω και για λίγες ώρες, ήρθε να προστεθεί ως… πονοκέφαλος στη δημόσια σφαίρα, αφού ο διχασμός ασκεί μιαν ακατανίκητη γοητεία στον λαό μας.

Τελικά η κυβέρνηση δεν άργησε να αποφασίσει και ο τέως βασιλιάς θα κηδευτεί ως ιδιώτης. Όπως ακριβώς θα ήθελαν οι αντιβασιλικοί. Εν αντιθέσει, όχι τόσο με τους φιλοβασιλικούς, που είναι ελάχιστοι στη χώρα, όσο με όσους σκέπτονται διαφορετικά και δεν θα είχαν πρόβλημα με μια πιο επίσημη κηδεία για κάποιον που διατέλεσε νόμιμα ανώτατος πολιτειακός άρχων του Κράτους. Τελικά η Δημοκρατία ίσως να μην συγχωρεί και να αδυνατεί να φερθεί ακομπλεξάριστα.

Η Μενδώνη, θα είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην κηδεία του τέως. Γιατί άραγε να εκπροσωπηθεί η Κυβέρνηση στην κηδεία ενός “ιδιώτη”; Θα το έλεγες και… τρολάρισμα, η Μενδώνη, ως… ειδική επί των αρχαιοτήτων, να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, μιας και μιλάμε για τον απαρχαιωμένο θεσμό της βασιλευομένης δημοκρατίας.

Σε όσους πάντως ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ξύπνησε τα αντιμοναρχικά τους αισθήματα, καλό θα ήταν να θυμηθούν ότι αν δεν υπήρχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πιθανότατα θα είχαμε ακόμη… βασιλιάδες στην Ελλάδα. Η απόφαση Καραμανλή -που εδράζονταν όχι σε τόσο αντιμοναρχικά αισθήματα, όσο στις δικές του παλιές έριδες με το Παλάτι- να διενεργήσει δημοψήφισμα για το πολιτειακό, με το βασιλιά εξόριστο και χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει μια δική του καμπάνια, ήταν αυτή που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το πολιτειακό.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Άρχισε να μαζεύει φλουριά ο Δήμαρχος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ