ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΆλλη μια ευχή για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στη Στράτο;

Άλλη μια ευχή για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στη Στράτο;

Άλλη μια ευχή για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στη Στράτο;

Η διοργάνωση φέτος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι στη λίμνη Στράτου θα πρέπει να γίνει η αφορμή να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στη λίμνη Στράτου.

Εγκαταστάσεις που έχουν μείνει εν πολλοίς αναξιοποίητες, αφού στη χάση και στη φέξη γίνεται κάποια πανελλήνια ή διεθνής διοργάνωση. Ο χώρος έχει παραχωρηθεί στη Ομοσπονδία του αθλήματος, που παρά τις όποιες καλές προθέσεις της δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις και το πλεονέκτημα της αγωνιστικής πίστας μέσα στο προστατευμένο περιβάλλον ενός ταμιευτήρα νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος έχει παραχωρηθεί από τη ΔΕΗ στη Ομοσπονδία του αθλήματος. Θα πρέπει όμως μετά από το χρόνια να γίνει μια σοβαρή συζήτηση όλων των εμπλεκομένων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ομοσπονδία, το Δήμο και την Περιφέρεια, μέχρι και τους τοπικούς συλλόγους του αθλήματος.

Μια συζήτηση που φυσικά θα πρέπει να την προκαλέσουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής, οι οποίοι προσφέρουν ουκ ολίγα χρήματα για τη φετινή διοργάνωση.

Απώτερο σκοπός θα πρέπει να είναι η ευθύνη του χώρου να περάσει είτε στην Περιφέρεια, είτε στο Δήμο και από εκεί και πέρα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να επιδιωχθεί όχι μόνο η πραγματοποίηση μεγάλων διοργανώσεων, αλλά να λειτουργήσει ο χώρος ως ένα διεθνές και διαρκές προπονητικό κέντρο.

Δεν αρκεί μια διοργάνωση με διάρκεια μιας εβδομάδας ή ενός δεκαημέρου, για να μιλήσουμε για πραγματική αξιοποίηση του χώρου, θα πρέπει οι εγκαταστάσεις αυτές να χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Δεν είναι εύκολο.

Αλλά οι ειδήμονες λένε ότι με προσπάθεια είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Οι Φιλανδοί και οι Σουηδοί που οι δικές τους λίμνες παγώνουν το χειμώνα θα μπορούσαν να έρχονται εδώ  για να προπονηθούν.

Αλλά από τη θεωρία μέχρι την πράξη η απόσταση είναι μεγάλη. Και εδώ και περίπου 20 χρόνια το θαλάσσιο σκι στη λίμνη Στράτου έχει μείνει περισσότερο στη θεωρία.

Εφημερίδα Συνείδηση

Πάει… Mega η Αγγελική Νικολούλη, η επίσημη ανακοίνωση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr