Αλλάζουν μορφή οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αιτωλοακαρνανία - Πίεση στην Κυβέρνηση, αλλά όχι πλέον με κλείσιμο δρόμων

Αλλάζουν μορφή οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ παραμένουν σε αγωνιστικό ρυθμό, ασκώντας πίεση στην Κυβέρνηση, αλλά όχι πλέον με κλείσιμο δρόμων

<p>agrotes-ionia</p>

Αλλάζουν μορφή οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ παραμένουν σε αγωνιστικό ρυθμό, ασκώντας πίεση στην Κυβέρνηση, αλλά όχι πλέον με κλείσιμο δρόμων

Από το βράδυ της Παρασκευής 23/02 είχαν κάνει γνωστό οι αγρότες πως την Κυριακή 25/02 θα αποκλείσουν την Ιόνια Οδό στο ύψος του Χαλικιού, κάτι που έκαναν! Περίπου στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής απέκλεισαν την Ιόνια Οδό με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενώ οι ίδιοι οι αγρότες άπλωσαν πανό στην Ιόνια Οδό με σκοπό να ενημερώσουν τους οδηγούς.

Το μπλόκο του Χαλικιού ενισχύθηκε και το βράδυ της Παρασκευής οι συμμετέχοντες αγρότες έλαβαν αποφάσεις για δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Εκτός από την διακοπή της κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό, την Παρασκευή οι αγρότες έλαβαν και την απόφαση να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κέντρο του Μεσολογγίου, στο Εργατικό Κέντρο συγκεκριμένα, όπως επίσης να προχωρήσουν σε κατάληψη του Δημαρχείου Μεσολογγίου, αλλά και του Διοικητηρίου (γραφεία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας).

Τις επόμενες ημέρες οι αγρότες του Αγρινίου και του Μεσολογγίου έχουν σκοπό να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες όμως εξετάζεται σοβαρά να γίνονται κατά κανόνα με άλλες μορφές και όχι με το κλείσιμο των δρόμων, χωρίς όμως να αποκλείσουν κανέναν «μοχλό πίεσης».

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών τη Δευτέρα στο Μεσολόγγι ήταν η αρχή των κινητοποιήσεων με διαφορετική μορφή, ενώ θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα με άλλες τέτοιες κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, εκτός του Μεσολογγίου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως καθημερινά το βράδυ οι αγρότες συζητούν τις εξελίξεις που τους αφορούν και λαμβάνουν νέες αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα τόσο πανελλαδικά, όσο και στο μπλόκο στο Χαλίκι, ώστε να υπάρχει συνεννόηση κάθε μπλόκου της χώρας με την Πανελλαδική Επιτροπή.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παναιτωλίου Βασίλης Τσέλιος μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «οι συσκέψεις είναι καθημερινές. Στις συσκέψεις αυτές συζητάμε την πορεία των γεγονότων, ενώ η κλιμάκωση δεν σταματά εδώ. Αλλάζουμε τρόπο μορφής των κινητοποιήσεών μας. Αποφασίσαμε να μην κλείνουμε τους δρόμους, αλλά θα κάνουμε διαφορετικής μορφής κινητοποιήσεις όπως αυτές της Δευτέρα 26/02 στο Μεσολόγγι, στην πρώην Νομαρχία και στον Δήμο Μεσολογγίου.

Για εμάς σημασία έχει επίσης και το Ευρωπαϊκό συλλαλητήριο των αγροτών, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Δευτέρα 26/02. Ανάλογα με τις κινήσεις που θα κάνουν στην Ευρώπη οι συνάδελφοι μας αγρότες θα προσαρμοστούμε και εμείς στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι δεν μπορεί περεταίρω και πως έξυσε τον πάτο του βαρελιού, αλλά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό μέχρι να μας ακούσει και η Ευρώπη και να αντιληφθεί πως οι αγρότες της νότιας Ευρώπης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Το γεγονός ότι η νέα ΚΑΠ συζητείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα χρόνο μετά την εφαρμογή της δεν σημαίνει κάτι, το ζήτημα είναι να υπάρχει αποτέλεσμα από τη συζήτηση αυτή που να ωφελεί τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους και τους αλιείς. Αυτό έχει ουσία. Οι κινητοποιήσεις στην Αιτωλοακαρνανία θα συνεχιστούν δυναμικά με άλλη μορφή και όχι με το κλείσιμο των δρόμων. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τους συμπολίτες μας, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να μαχόμαστε, γιατί πλέον όλος ο κόσμος γνωρίζει πως τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Πρέπει να εισακουστούμε και στην Ευρώπη».

Kωνσταντίνιος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση   

Τραγωδία στον Αλμυρό: Κάηκε στο αυτοκίνητό του μετά από τροχαίο