ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑλλάζουν την άδεια οδήγησης οι κάτοχοι δικύκλων μέχρι 50 cc

Αλλάζουν την άδεια οδήγησης οι κάτοχοι δικύκλων μέχρι 50 cc

Μέχρι 18 Ιανουαρίου του 2015 η προθεσμία για την αλλαγή

 

Την άδεια οδήγησής τους θα πρέπει να αλλάξουν όλοι οι κάτοχοι δικύκλων μέχρι και 50 κυβικά έως και τις 18 Ιανουαρίου του 2015. Όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους δίκυκλα που για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία, πλέον είναι υποχρεωμένοι να την αλλάξουν, καθώς οι αρμοδιότητες και οι διαδικασίες που μέχρι και σήμερα εκπλήρωνε η αστυνομία μεταβιβάζονται στο Υπουργείο Μεταφορών, όπως ισχύει για τα αυτοκίνητα και για τα υπόλοιπα δίκυκλα άνω των 50 κυβικών.

Οι παραβάτες μάλιστα θα τιμωρούνται με καταβολή χρηματικού ποσού μετά την λήξη της προθεσμίας αν δεν έχουν προβεί στην αλλαγή. Στον αντίποδα, όσοι κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας δικύκλου κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α δεν είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε καμία αλλαγή.

Οι ιδιοκτήτες συνεπώς των δίκυκλων μέχρι και 50 κυβικών θα πρέπει να αποταθούν στις διευθύνσεις Μεταφορών ή στα ΚΕΠ, προκειμένου να αντικαταστήσουν την παλιά τους άδεια. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Στις 18.1.2014 λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18.1.2015».

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο εκάστοτε οδηγός για να αλλαχθεί η άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου του είναι η φωτοτυπία της άδειας του μοτοποδηλάτου του συνοδευόμενη από την επίσημη άδεια, η ταυτότητά του μαζί με αντίγραφό της, φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, ενώ θα κληθεί να συμπληρώσει και αίτηση με τα στοιχεία του και μια υπεύθυνη δήλωση.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr