ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο «Αλλάζω συσκευή»: «Περπάτησε» καλά στο Αγρίνιο

 «Αλλάζω συσκευή»: «Περπάτησε» καλά στο Αγρίνιο

 «Αλλάζω συσκευή»: «Περπάτησε» καλά στο Αγρίνιο

«Περπάτησε» καλά στο Αγρίνιο το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία διευκρινίζει πως το ψυγείο προτίμησαν οι περισσότεροι Αγρινιώτες να αλλάξουν και όχι το κλιματιστικό τους.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αν και σε πανελλαδικό επίπεδο το πρόγραμμα «ανακυκλώνω, αλλάζω συσκευή», κινήθηκε σε νωχελικούς ρυθμούς, πιθανότατα λόγω ανέχειας πολλών δικαιούχων, στην περιοχή του Αγρινίου κινήθηκε σε καλό επίπεδο!

Μεθαύριο Παρασκευή (16/09) λήγει η προθεσμία για αγορές συσκευών και οι επαγγελματίες του κλάδου στην περιοχή είναι ικανοποιημένοι και αναμένουν την έναρξη του επόμενου αντίστοιχου προγράμματος που εξαγγέλθηκε προ ημερών.

Το πρώτο διάστημα που το υφιστάμενο πρόγραμμα ήταν σε εξέλιξη αποδείχθηκε «νεκρός χρόνος» για το συγκεκριμένο target group που απευθύνονταν και η κίνηση από όσους είχαν κατοχυρώσει την έγκριση ξεκίνησε από τα μέσα Αυγούστου και κορυφώθηκε στο τέλος του μήνα και το πρώτο διάστημα του τρέχοντος μηνός.

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία, το ποσοστό των εγκρίσεων έφτασε στο 95%! Υπήρχαν όμως και άλλες περιοχές στην Ελλάδα όπου το πρόγραμμα απέτυχε τελείως, ενώ στην περιοχή του Αγρινίου, όπως προαναφέραμε, κινήθηκε καλά.

Από τους δικαιούχους που εξασφάλισαν την έγκριση και προχώρησαν σε αγορά κάποιας από τις ηλεκτρικές συσκευές που προβλέπονταν από το πρόγραμμα, οι περισσότεροι επέλεξαν να αλλάξουν το ψυγείο τους, ενώ κλιματιστικό άλλαξε πολύ μικρότερο ποσοστό από το αναμενόμενο.

Η εξαγγελία για νέο πρόγραμμα «ανακυκλώνω, αλλάζω συσκευή» βρίσκει τους επαγγελματίες του Αγρινίου θετικούς, όπως προαναφέραμε, καθώς πιστεύουν πως θα τονωθεί η αγορά.

Για το νέο πρόγραμμα προβλέπεται κονδύλι ύψους 140 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει περίπου 420.000 δικαιούχων συνολικά, καλλιεργώντας μεγάλες προσδοκίες, καθώς αυτή τη φορά το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει οικογένειες με υψηλότερο εισόδημα απ’ ότι το πρόγραμμα που λήγει.

«Τσίμπησαν» και οι τιμές

Ωστόσο, υπήρξαν επαγγελματίες που τόνισαν στη «Σ» πως οι εταιρείες σε πανελλαδικό επίπεδο αύξησαν τις τιμές των προϊόντων τους καιρό πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα! Συγκεκριμένα ανέφεραν πως πουλούσαν ένα 9αρι κλιματιστικό 380 ευρώ πριν την έναρξη του προγράμματος και όταν το πρόγραμμα «έτρεχε» το ίδιο κλιματιστικό πωλούνταν περίπου 499 ευρώ. Και γι’ αυτό μάλιστα υπήρξαν καταστήματα ηλεκτρικών ειδών που αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα!

Ο Δημήτρης Σαράκης (expert) τόνισε:

Ο Δημήτρης Σαράκης (expert)

«το τελευταίο διάστημα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους δικαιούχους και ειδικά στο τέλος του Αυγούστου. Το πρόγραμμα γενικά πήγε πολύ καλά στην περιοχή μας, αν και καθυστέρησε να ξεκινήσει η διαδικασία. Σε πανελλαδικό επίπεδο σε κάποιες περιοχές το πρόγραμμα πήγε καλά και σε κάποιες όχι. Στην Βόρεια Ελλάδα το πρόγραμμα πήγε πάρα πολύ καλά. Περισσότερο ο κόσμος επέλεξε να αλλάξει το ψυγείο του και έπειτα επέλεξε να αντικαταστήσει το κλιματιστικό του, ενώ ο καταψύκτης δεν είχε μεγάλη ζήτηση. Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η απορρόφηση είχε φτάσει στο 50%, όπως μου μετάφεραν από την ανακύκλωση, ενώ υπάρχει μεγάλο ποσοστό που δεν αγόρασε κάτι ακόμη. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ίσως ο κόσμος δεν θα έχει τα χρήματα. Δεν αποκλείεται όμως να παρατηρηθεί η «έξαρση» που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή».

Ο Θανάσης Σαράκης (welcome stores) επεσήμανε:

Ο Θανάσης Σαράκης (welcome stores)

«η ανταπόκρισή του κόσμου για το πρόγραμμα ήταν πάρα πολύ καλή στην περιοχή μας. Το κυριότερο ζήτημα που αντιμετωπίσαμε ήταν οι ελλείψεις που υπάρχουν από την πλευρά της χονδρικής, όπως και η καθυστέρηση των παραδόσεων, αλλά αυτό είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Το ποσοστό που ανταποκρίθηκε βάση των δικαιούχων που έλαβαν έγκριση ήταν πολύ μεγάλο για την περιοχή μας. Σε γενικό πλαίσιο από όσους εξέφρασαν ενδιαφέρον εγκρίθηκε 1 στους 7. Θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα και αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ την αγορά. Στο υφιστάμενο πρόγραμμα κυρίως δούλεψε το ψυγείο και όχι τόσο πολύ το κλιματιστικό. Την «μερίδα του λέοντος» την είχε το ψυγείο, ενώ σε σχέση με τα αναμενόμενα το κλιματιστικό δεν είχε την ανάλογη ζήτηση. Η περιοχή μας κινήθηκε καλά βάση του ποσοστού έγκρισης όπως είπαμε, ενώ υπήρχαν και περιοχές που κινήθηκαν πολύ καλύτερα. Στην Ανατολική Μακεδονία το ποσοστό των εγκρίσεων έφτασε το 95%».

Ο Θωμάς Στασινός (electronet) τόνισε:

Ο Θωμάς Στασινός (electronet)

«υπήρχε συμμετοχή στην περιοχή μας από τον κόσμο, γιατί ήταν ένα πρόγραμμα που συνέφερε. Τα χρήματα της επιδότησης έφταναν μέχρι και το 50% και αυτό ήταν καλό κίνητρο. Όποιος πήρε την έγκριση έκανε κίνηση αγοράς πιστεύω. Η πρώτη κατηγορία που επέλεξε ο κόσμος ήταν τα ψυγεία, ακολούθησε το air condition και ως τρίτη κατηγορία ήταν ο καταψύκτης. Είπαν πως το πρόγραμμα θα άρχιζε από το Πάσχα και η καθυστέρηση της έναρξής του ήταν μεγάλη, ξεκίνησε τον Αύγουστο και υπήρχε μικρή περίοδος για τόσο μεγάλο όγκο παραγγελιών, ενώ συνάμα δεν υπήρχαν και άμεσα διαθέσιμα προϊόντα, κάτι που συμβαίνει πανελλαδικά. Η μεγάλη ζήτηση, η δυσκολία ως προς την εύρεση εμπορευμάτων δημιούργησαν ένα «μείγμα» δύσκολα διαχειρίσιμο, αλλά ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο. Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα, όχι επέκταση του υπάρχοντος, το οποίο είναι καλοδεχούμενο και θα έχει περισσότερους δικαιούχους».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Έρχονται προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – «Μάνα εξ΄ ουρανού» για το Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ