ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑλλάζει όψη το Μεσολόγγι

Αλλάζει όψη το Μεσολόγγι

Αλλάζει όψη το Μεσολόγγι

Αισθητική αναβάθμιση του Μεσολογγίου στο πλαίσιο του νόμου για τους κοινόχρηστους χώρους και την βοήθεια του «Πράσινου Ταμείου»

Αλλάζει όψη το Μεσολόγγι

Τραπεζοκαθίσματα με σκίαστρα στις πλατείες και τους πεζόδρομους της πόλης και αναπαλαίωση εγκαταλελειμμένων αρχοντικών, τα οποία επιχειρείται να περάσουν στην ιδιοκτησία του δήμου

 

Διαβούλευση ξεκίνησε ο δήμος Μεσολογγίου με τους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής του δήμου Μεσολογγίου ώστε να προτείνει και να ακούσει τους επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να προχωρήσει σε αλλαγές στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, σχετικά με το πλαίσιο που βάζει ο νέος κανονισμός κοινόχρηστων χώρων. Αρχή του δήμου Μεσολογγίου είναι η ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση όλων των επιχειρηματιών, καθώς υπάρχουν πολλοί που δραστηριοποιούνται σε κεντρικά, αλλά στενά σημεία της πόλης.

Ο δήμος Μεσολογγίου ήδη έχει απευθυνθεί στην Πολεοδομία, από την οποία αναμένει από μέρα σε μέρα επίσημη απάντηση, για το τι προβλέπει  νόμος για τους κοινόχρηστους χώρους, τα στέγαστρα κ.λ.π, καθώς υπάρχει η ευελιξία να προσαρμόζεται ανάλογα με την πόλη και τον συντελεστή δόμησης που έχει. Η προσαρμογή βέβαια, αφορά κυρίως το ύψος των στεγάστρων και το εμβαδόν κάλυψης των τραπεζοκαθησμάτων.

Ο δήμος Μεσολογγίου, κατά πρώτων, όποιες αποφάσεις και αν λάβει, που θα προκύψουν μέσα από την διαβούλευση με του επαγγελματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής, θα τις εφαρμόσει με γνώμονα την νομιμότητα και τις προβλέψεις του νέου νόμου, και κατά δεύτερον, θα κάνει το παν για να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματιών, ενώ παράλληλα θα προσφέρει ελεύθερο χώρο στους πεζούς-πολίτες. Με σκοπό την υλοποίηση των παραπάνω πολιτικών ζήτησε τις διευκρινιστικές απαντήσεις από την Πολεοδομία (λ.χ περί μόνιμων και μη σκιάστρων, ύψος και εμβαδόν κατασκευών κ.α). Η βούληση του δήμου Μεσολογγίου είναι να διαβουλευτεί όσο είναι απαραίτητο με τους επαγγελματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής, έτσι ώστε η νέα σεζόν να βρει την πόλη έτοιμη.

Στο πλαίσιο της αισθητικής αυτής αναβάθμισης στον δήμο Μεσολογγίου, που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ο δήμος, έχει ετοιμάσει και έχει καταθέσει προτάσεις στο «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την εκμετάλλευση πόρων από το πρόγραμμα «Απόκτηση και Διαμόρφωση Κοινόχρηστων χώρων και Διατηρητέων Κτηρίων». Συγκεκριμένα, στα σχέδια του δήμου είναι η απόκτηση κάποιων παλιών αρχοντικών στο κέντρο της πόλης, τα οποία μετά την αναπαλαίωσή τους θα δώσουν άλλη πνοή στην πόλη και την αισθητική της. Αρχικός στόχος είναι η απόκτηση του παλιού και εγκαταλειμμένου κτηρίου στη συμβολή του πεζόδρομου της Χαρ. Τρικούπη και Λόρδου Βύρωνα, μόλις ελάχιστα μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, στο οποίο κατά το παρελθόν στεγάστηκε το πρώτο ελληνικό τυπογραφείο. Στο σύνολό τα κτήρια που επιθυμεί να αποκτήσει ο δήμος δεν ξεπερνούν τα 10 και σκοπεύει να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο συνδυάζοντανς την αρχιτεκτονική τους. Στο πλαίσιο αυτό, της αισθητικής αναβάθμισης, βοηθάει και η αναπαλαίωση του αρχοντικού Χρυσόγελου, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Εξωτερικά είναι έτοιμο, αλλά δεν έχει προχωρήσει σε σημείο που να δοθεί προς χρήση.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr