ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑλλάζει η διάρθρωση στην ΕΛ.ΑΣ.

Αλλάζει η διάρθρωση στην ΕΛ.ΑΣ.

Ενοποιείται η διοίκηση των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιπες αστυνομικές υπηρεσίες θα ενταχθούν σε άλλη διοίκηση. Στην Ακαρνανία θα υπάρχουν δύο διευθυντές ασφαλείας και δημόσιας τάξης, ενώ οι Αστυνομικές Διευθύνσεις θα καταργηθούν. Τι έχει γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής και πώς ακριβώς θα είναι η νέα δομή της ΕΛ.ΑΣ.

Αλλαγές στην διάρθρωση της ΕΛΑΣ αναμένεται να γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν μόνο την διάρθρωση, δεν πρόκειται να καταργηθούν υπηρεσίες ή να συγχωνευτούν άλλες υπηρεσίες, παρά μόνο θα ενοποιηθεί η λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ η αναφορά από κάθε άλλη υπηρεσία πλέον θα γίνεται στην Κεντρική Διοίκηση στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας (ΠΑΔΔΕ), θα είναι η υπηρεσία στην οποία όλα τα Αστυνομικά Τμήματα και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, πλην της ασφάλειας, θα δίνουν αναφορά, ενώ θα διαθέτει δικό της διευθυντή.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας θα χειρίζεται θέματα ασφαλείας και οι κατά τόπους διευθύνσεις των νομών, στην προκειμένη περίπτωση της Ακαρνανίας και της Αιτωλίας, θα δίνουν αναφορά στην υπηρεσία που θα εδρεύει στην Πάτρα, ενώ θα υπάρχει διευθυντής στην περιοχή.
Οι αστυνομικές διευθύνσεις κάθε νομού αναμένεται να καταργηθούν. Για την επικείμενη κατάργηση εκκρεμεί μόνο η έκδοση προεδρικού διατάγματος που είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί, ενώ μετά την έκδοσή του αναμένεται να τοποθετηθούν οι νέοι διοικητές, όπως προαναφέραμε, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι οι διοικητές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα με την μόνη διαφορά ότι θα χριστούν διοικητές στη νέα διάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.
Πέρα του γεγονότος ότι αναμένεται η λειτουργία της νέας δομής, ώστε να φανεί αν θα «περπατήσει» ή όχι διότι ο κάθε νομός και η κάθε περιοχή έχει τα δικά της προβλήματα, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές από νομό σε νομό.
Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr