ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔεν άλλαξε τίποτε μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Δεν άλλαξε τίποτε μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Δεν άλλαξε τίποτε μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Δεν άλλαξε τίποτε μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Όσοι είχαν προβλέψει ότι οι εξαγγελίες και τα “θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο” που επακολούθησαν της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη από στυγνούς φονιάδες με προβιά “οπαδού” θα έμεναν εξαγγελίες, έχουν ήδη δικαιωθεί.

Μόνο που υπάρχει ένα ζήτημα που διαφεύγει της προσοχής των περισσοτέρων που εστιάζουν στους αφορισμούς προς τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές.

Το πρόβλημα είναι η ίδια η κοινωνία, ο ίδιος ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μας, δεν είναι κάποιος ρομαντικός δικαστής ή ένας πολιτικός Δον Κιχώτης που θα τα βάλει με τους ανεμόμυλους. Είμαστε εμείς οι ίδιοι που μεγαλώνουμε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο το οποίο είναι ανίκητο.

Τα διάφορα συμφέροντα και οι πρόεδροι βρίσκουν και κάνουν, πληρώνουν ομάδες κρούσης ή “μπροστινούς” όμως τα όσα ακούγονται στα γήπεδα ή γράφονται στα πανό έχουν την ανοχή όλων. Γριές και παιδάκια 12 ετών τραγουδούν για “ντου”, για μανάδες, για σεξουαλικές παρεκκλίσεις όλοι αγκαλιά στην εξέδρα.

Στην δίκη στην Θεσσαλονίκη χθες βρέθηκαν οπαδοί του Άρη πρωτίστως για να θυμίσουν ότι ο δολοφονημένος νέος ήταν “για πάντα Αρειανός”, λες κι έχει καμιά σημασία πια… Αντίστοιχα, κάποιοι- ακόμη μεγαλύτεροι υπάνθρωποι- βρέθηκαν έξω από τις φυλακές Διαβατών για να εμψυχώσουν τους κατηγορούμενους, να στηρίξουν τα “αδέρφια” τους που πήραν την ζωή ενός παιδιού με δρεπάνι.

Τα αίτια βρίσκονται στο σχολείο και στη οικογένεια. Για την οικογένεια η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει πολλά. Για τα σχολεία όμως θα μπορούσε να μην συμβαίνει αυτό που συνέβη σε ένα ΕΠΑΛ στο Ναύπλιο όπου ένας μαθητής έσπασε στο ξύλο έναν άλλο μαθητή, ενώ είχε μπει εντός του σχολείου και τον απασχολούσε ένας 20χρονος… Ινδός! Και οι δάσκαλοι έκαναν πως δεν άκουσαν, δεν είδαν!

Με τέτοια σχολεία και τέτοια αγωγή πως να μην είναι ήρωας ο καθένας τσαμπουκάς που στην γειτονιά του κυκλοφορεί με δρεπάνι;

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Παπαναστασίου: Μας έκοψαν το 50% των αιτημάτων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ