ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑλλαγή στα επικίνδυνα STOP

Αλλαγή στα επικίνδυνα STOP

Αγανακτισμένοι οδηγοί και επαγγελματίες

Αλλαγή στα επικίνδυνα STOP

Εξετάζεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου

Παρότι έχουν περάσει χρόνια που έχουν γίνει μελέτες σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη του Αγρινίου, παρόλα αυτά η κατάσταση σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους, με τις πινακίδες STOP να βρίσκονται σε ιδιαίτερα επικίνδυνη θέση, εξακολουθεί να δημιουργεί πρόβλημα στους διερχόμενους οδηγούς. Το πρόβλημα δείχνει ακόμα μεγαλύτερο σε μέρες και ώρες αιχμής με αποτέλεσμα πολλοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης να “μπλοκάρουν” καθώς η προτεραιότητα ξαφνικά διακόπτεται για τους οδηγούς. Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος, όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, να υπάρξουν τροχαία ατυχήματα, εξαιτίας αμέλειας ορισμένων που δεν προσέχουν το σημείο που έχει τοποθετηθεί.
Για το αν υπάρχουν βλέψεις από την νέα δημοτική αρχή, προκειμένου να γίνει ένας επανασχεδιασμός σε ορισμένα STOP στο Αγρίνιο, καθώς η αγανάκτηση των οδηγών είναι μεγάλη, απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Μελιάδη που ανέφερε στην “Σ” πως “Έχουμε εντοπίσει κάποια επικίνδυνα σημεία και το θέμα το βλέπουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Επισημάναμε που υπάρχουν τα προβλήματα αυτά και εξετάζεται η λύση τους” δήλωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα πως η νέα δημοτική αρχή θα προβεί σε διόρθωση σημείων που αποτελούν “τυφλό κίνδυνο” στο κέντρο της πόλης.

Eιδικά στην οδό Παπαστράτου, σε δρόμο που τα αυτοκίνητα έχουν προτεραιότητα, αναγκάζονται να σταματούν στην διασταύρωση με την οδό Ρίτσου, καθώς προτεραιότητα έχουν όσοι έρχονται εκ δεξιών. “Άγιος Σώστης υπάρχει εδώ και δεν θρηνήσαμε νεκρό μέχρι σήμερα καθώς πολλά αυτοκίνητα έρχονται σε απόσταση αναπνοής πολλές φορές. Μακάρι να γίνει κάτι και να αλλάξει το STOP” λέει εργαζόμενη σε γωνιακό κατάστημα στην οδό Παπαστράτου με Ρίτσου.
Επαγγελματίες αυτοκινητιστές, επισημαίνουν το πρόβλημα μιλώντας στην “Σ” καθώς καθημερινά διανύουν πολλά χιλιόμετρα εντός πόλης με αποτέλεσμα να θεωρούν επιβεβλημένες τις αλλαγές που οφείλουν να γίνουν. Οδηγός στο αστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, τόνισε την επικινδυνότητα που έχουν πολλοί κεντρικοί δρόμοι στο Αγρίνιο. Επισήμανε πως ”Τα STOP στην οδό Παπαστράτου (διασταύρωση με Ρίτσου) και Μπαιμπά (διασταύρωση με Κύπρου) πρέπει να αλλάξουν. Οδηγός με προτεραιότητα πρέπει να σταματήσει ενώ βρίσκεται εν κινήσει. Αυτό είναι ανήκουστο. Επικίνδυνο βέβαια είναι και το στοπ που υπάρχει στην διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μακρή. Επίσης πολλοί οδηγοί συνεχίζουν και παρκάρουν στις κίτρινες διαγραμμίσεις, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος, καθώς ούτε το minibus δεν μπορεί να στρίψει και αυτό συμβαίνει κυρίως στην πλατεία Χατζοπούλου. Έχουμε κάνει πρόταση στην νέα δημοτική αρχή να αγοράσουμε κολωνάκια τα οποία θα τοποθετηθούν από τον Δήμο, δίνοντας έτσι μια λύση. Αυτό πρόκειται να συμβεί σύντομα”.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αυτοκινητιστές οδηγοί ταξί καθώς σε πολλά σημεία της πόλης, τα STOP που υπάρχουν (Μπαιμπά, Παπαστράτου) δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο αλλά όπως τονίζουν ”το χειρότερο είναι πως σε κάποια σημεία που τοποθετήθηκαν, δημιουργούν πρόβλημα προκειμένου να συγκρουστούν οχήματα και έχει συμβεί αρκετές φορές. Χρειάζονται επειγόντως αλλαγή και τα ζητήματα αυτά πρέπει να ξαναδούν όσοι έκαναν τις κυκλοφοριακές μελέτες τα προηγούμενα χρόνια στο Αγρίνιο”.
Το μόνο που απομένει είναι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα σημεία που επιβάλλεται προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα τροχαίου ατυχήματος στο κέντρο της πόλης.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr