ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑλεξανδρούπολη: Από μάζεμα ελιάς η διασπορά του ιού στη μονή που ζούσε η άτυχη 47χρονη μοναχή

Αλεξανδρούπολη: Από μάζεμα ελιάς η διασπορά του ιού στη μονή που ζούσε η άτυχη 47χρονη μοναχή

Αλεξανδρούπολη: Από μάζεμα ελιάς η διασπορά του ιού στη μονή που ζούσε η άτυχη 47χρονη μοναχή

Η 47χρονη μοναχή, που είχε ιστορικό καρδιακών παθήσεων, παρουσίασε αρχικά λίγο πυρετό – Ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και κατέληξε μέσα σε 12 ώρες – 24 τα θετικά κρούσματα

Νέα στοιχεία για την μοναχή στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έφυγε από ζωή τις προηγούμενες ώρες, καθώς και για τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μετά από τους σχετικούς ελέγχους, έγιναν γνωστά μέσα στην Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 47χρονη μοναχή, που είχε ιστορικό καρδιακών παθήσεων, παρουσίασε αρχικά λίγο πυρετό, ωστόσο ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και κατέληξε μέσα σε 12 ώρες!

Εκτός από αυτή, θετικά βρέθηκαν άλλα 24 άτομα που ζουν στον ίδιιο χώρο, τα οποία συμμετείχαν στο μάζεμα της ελιάς της μονής της Παναγίας του Έβρου, δραστηριότητα που, κατά τα φαινόμενα, προκάλεσε τη μεγάλη διασπορά.

Στο μοναστήρι μένουν, συνολικά, 50 μοναχές, ενώ στο μάζεμα των ελιών συμμετείχαν και εργάτες πιθανόν ασυμπτωματικοί που ανέλαβαν μαζί με τις μοναχές την συγκομιδή και συνέβαλαν στην γρήγορη μεταφορά του ιού. Οι θετικές στοον ιό μοναχές έχουν απομονωθεί στα κελιά τους, ενώ οι περισσότερες είναι ασυμπτωματικές.

protothema.gr

Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην «Παναγία του Έβρου» – 24 θετικοί – Νεκρή 47χρονη μοναχή

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr