Αλέξανδρος Τσουβέλας: Γιατί εξοργίστηκε με την κριτική που δέχτηκε και την ατάκα για θανατική ποινή

Αλέξανδρος Τσουβέλας: Γιατί εξοργίστηκε με την κριτική που δέχτηκε και την ατάκα για θανατική ποινή
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας τοποθετήθηκε σχετικά με την κριτική που έκανε ο Ηλίας Φραγκούλης για την ταινία «Η συμμορία της συμφοράς», στην οποία εκείνος συμμετέχει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κριτικός κινηματογράφου είχε κάνει λόγο για επιστροφή της θανατικής ποινής.

Ο κωμικός μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» λέγοντας ότι εξοργίστηκε, ενώ αναρωτήθηκε πώς έκανε αυτή την κριτική «απέναντι σε μια ταινία που δεν έχει βγει ακόμα στους κινηματογράφους και δεν έχει γίνει ακόμα δημοσιογραφική προβολή».

Δείτε το βίντεο

 

 

Πιο αναλυτικά, είπε: «Γενικά η λέξη ενόχληση είναι σπάνια για εμένα, δεν ενοχλούμαι. Δεν αντιδρώ ποτέ εν θερμώ. Καθαρίζω το μυαλό μου γενικά και μετά αντιδρώ, αλλά η άποψη του κυρίου Φραγκούλη ή όποιου έγραφε κάτι αντίστοιχο, ότι θα πρέπει να έρθει η θανατική ποινή αν ξαναβγώ μπροστά στις κάμερες, ξεπερνάει τα όρια της σάτιρας γιατί λέμε για τη σάτιρα αλλά για το όριο της κριτικής δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Εγώ δεν ενοχλούμαι γιατί κάθε μέρα στο ραδιόφωνο έχω hate και πολύ άσχημα πράγματα, εκεί και απειλές για τη ζωή μου έχω δεχτεί. Είμαι απολύτως εκπαιδευμένος δυστυχώς σε τέτοια σχόλια αλλά όταν γίνεται επώνυμα από κάποιον που ζει από το σινεμά, από την κριτική αυτή απέναντι σε μια ταινία που δεν έχει βγει ακόμα στους κινηματογράφους και δεν έχει γίνει ακόμα δημοσιογραφική προβολή, θα το δούμε και αυτό πώς έκανε μια τέτοια κριτική για την ταινία».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εξοργίστηκα με το γεγονός ότι είπε για θανατική ποινή, με την εξής έννοια: Σκέφτηκα πως παιδιά που δεν θα μπορούσαν να διαχειριστούν οποιοδήποτε σχόλιο, όπως εγώ, θα μπορούσαν να κάνουν κακό στον εαυτό τους, να σταματήσουν την προσπάθεια, να πάνε σε ψυχίατρο. Το θεωρώ απαράδεκτο και απολύτως κατακριτέο. Δεν θα το αφήσω έτσι. Το μέλημά μου δεν είναι να κυνηγήσω κάποιον και βγάλω χρήματα. Είμαι εδώ όχι μόνο για εμένα αλλά και για παιδιά που δεν θα άντεχαν ένα σχόλιο θανάτου από έναν κριτικό κινηματογράφου για μια προσπάθειά τους σε μία ανεξάρτητη παραγωγή».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Έχουμε χορτάσει σε αυτή τη χώρα από αυτόκλητους ηθικοσωτήρες που υπερασπίζονται κινηματογραφικές, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές ιδεολογίες κρυμμένοι πίσω από ένα γραφείο. Αυτός ο άνθρωπος που πήρε αυτή τη θέση απέναντί μου θα είναι πάντα έτσι. Δεν είναι κάτι που διορθώνεται».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το θεατρικό έργο «Σεισμός και Ανοικοδόμηση, στη Λευκάδα» (1949)

Το θεατρικό έργο «Σεισμός και Ανοικοδόμηση» του Σπύρου Φίλιππα Πανάγου ανέβηκε στη σκηνή από τον μουσικοφιλολογικό όμιλο «Ορφέα» στα μέσα Φεβρουαρίου 1949.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας;