Άκτιο - Βόνιτσα: Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης, είπε ο δήμαρχος στον αρμόδιο υφυπουργό

Ποια μέτρα ζήτησε

yfypoyrgos-vonitsa-6

Μια σειρά από αιτήματα διατύπωσε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών Ακτίου - Βόνιτσας, ο δήμαρχος της περιοχής κατά την επίσκεψη του κ. Νικολακόπουλου την Πέμπτη (6.6.24) στην περιοχή.

Ο υφυπουργός μετέβη και στο αεροδρόμιο του Ακτίου όπου τους καλοκαιρινούς μήνες καταφθάνει μεγάλος αριθμό τουριστών ενώ άνθρωποι που έχουν εισέλθει παράτυπα στη χώρα το χρησιμοποιούν για να κατορθώσουν να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες...

Κάτω από αυτό το πρίσμα ζήτησε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων. 

Στο λογαριασμό του δημάρχου Θανάση Κασόλα στο Facebook αναρτήθηκε το εξής κείμενο:

Τον Δήμο Ακτιου Βονιτσας , επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, παρουσία της περιφερειακής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και βουλευτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και του γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Βασίλη Φεύγα. Στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Άκτιου Βονιτσας στο δημαρχείο συζητήθηκαν τα προβλήματα αστυνόμευσης του δήμου, και η αστυνόμευση του αεροδρόμιου του Ακτίου και θέματα πολιτικής προστασίας.

Ο κύριος Υφυπουργός ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής αρχής και της Αστυνομίας για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών η οποία θα συνεχιστεί.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την διαρκή αστυνόμευση της περιοχής, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των δημοτών, λόγω του αυξανόμενου τουρισμού και λόγω του αεροδρομίου που αποτελεί πύλη εισόδου. Επίσης,  ζήτησε τη δημιουργία Τμήματος Ασφαλείας ΤΑ Ακτιου -  Βόνιτσας καθώς βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από το Αγρίνιο