ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΑκριβότερο το diesel κίνησης; – Αναβρασμός και στην Αιτωλοακαρνανία για την πιθανή κατάργηση της μείωσης των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

Ακριβότερο το diesel κίνησης; – Αναβρασμός και στην Αιτωλοακαρνανία για την πιθανή κατάργηση της μείωσης των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

Ακριβότερο το diesel κίνησης; – Αναβρασμός και στην Αιτωλοακαρνανία για την πιθανή κατάργηση της μείωσης των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

Αν καταργηθεί η επιδότηση στην αντλία θα ξεπεράσει την αμόλυβδη. Ακριβότερο το diesel κίνησης; Αναβρασμός υπάρχει στην εφημερίδα “Συνείδηση” και στην Αιτωλοακαρνανία για την πιθανή κατάργηση της μείωσης των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αναβρασμός και εκνευρισμός υπάρχει ήδη στην αγορά, καθώς ακούγεται πως με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ίσως καταργηθεί η μείωση των 15 λεπτών που υπάρχει από τον Μάρτιο στο πετρέλαιο κίνησης επί της αντλίας, κάτι που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο ίσως μέρος της κοινωνίας, καθώς τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών αυτοκινήτων είναι επίσης πετρελαιοκίνητα.

Οι βενζινοπώλες δεν έχουν εικόνα για το τι μέλι γενέσθαι, αλλά εκτιμούν πως θα γίνει κάτι τέτοιο, θα καταργηθεί δηλαδή η μείωση των 15 λεπτών, αν και εφόσον οι διεθνείς τιμές των καυσίμων τον Οκτώβριο συνεχίσουν την αργή έστω αλλά καθοδική του πορεία. Αν πάλι δεν συμβεί κάτι τέτοιο, για πρώτη φορά το πετρέλαιο κίνησης θα είναι ακριβότερο από την βενζίνη!

Σήμερα η διαφορά τους ανέρχεται περίπου στα 6 λεπτά του ευρώ, αλλά η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει», όταν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση όμως μια αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης θα επηρεάσει αρκετά το μεταφορικό κόστος, ενώ σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία, θα επιβαρύνει αρκετά τον αγροτικό κόσμο.

Παράλληλα αυτή την στιγμή οι βενζινοπώλες βλέπουν κάμψη στη δουλειά τους, λόγω της έναρξης των σχολείων και της αύξησης των εξόδων σε κάθε νοικοκυριό, αλλά εκτιμούν ότι λόγω της συγκομιδής της ελιάς και γενικότερα των αγροτικών εργασιών θα υπάρξει ανάκαμψη.

Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης μιλώντας στη «Σ» αναλύει τα ζητήματα αυτά.

Συγκεκριμένα ο κ. Κακούρης αναφέρει:

kakouris
Ο Δημοσθένης Κακούρης, Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας

«Από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα υπάρχει μείωση κατά 15 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης επί της αντλίας. Αυτό βοήθησε εν μέρει όλους όσους έχουν αυτοκίνητά με πετρέλαιο, αλλά ακούγεται πως όταν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα καταργηθεί η μείωση των 15 λεπτών. Τότε θα δούμε ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από τη βενζίνη κατά 15 λεπτά στην αντλία, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Το τελευταίο διάστημα η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης έχει 6 εώς 10 λεπτά διαφορά. Δεν έχουμε όμως εικόνα τι πραγματικά θα ισχύσει. Επαναλαμβάνω όμως πως η λύση είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, όπως δηλαδή έχει γίνει σε πάρα πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις για την κατάργηση της μείωσης των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά χωρίς να έχουμε εικόνα τι πραγματικά θα ισχύσει, όπως προανέφερα. Εκτιμώ πως θα καταργηθεί η μείωση αν και εφόσον η τιμή των καυσίμων τον Οκτώβριο είναι πολύ χαμηλότερη απ’ ότι είναι σήμερα. Οι τιμές σήμερα είναι κάτω των 2 ευρώ στην βενζίνη και περίπου στο 1.90 είναι το πετρέλαιο κίνησης».

Γεωργιάδης για έκτακτο φόρο στα διυλιστήρια: Θα υπάρξει παρέμβαση και στα καύσιμα

«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ είχε ανακοινώσει ότι επίκειται σχέδιο για τη μείωση της τιμής στην αντλία», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας έγγραφο – προσχέδιο της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που παρουσιάστηκε, σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφέρεται στην επιβολή έκτακτης εισφοράς τουλάχιστον 33% επί των υπερκερδών βιομηχανιών πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και διυλιστηρίων.

«Όπως ακριβώς χειριστήκαμε την αύξηση στο ρεύμα, βάζοντας έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιρειών παραγωγής, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 2 δισεκ. στην πηγή που έχουν επιστρέψει στους καταναλωτές ως επιδότηση στους λογαριασμούς, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα υπάρξει παρέμβαση και στα καύσιμα που θα ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους Έλληνες πολίτες μόνους τους σε αυτή την κρίση».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της για το χειμώνα που θα είναι από τους πιο δύσκολους» ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, έχει κάνει τη μεγαλύτερη παρέμβαση σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Χρήματα για ζώα συντροφιάς στους Δήμους Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και 16 ακόμη Δήμους της Ελλάδας – Στ. Πέτσας: «Κανένα αδέσποτο ζώο, κανένα κακοποιημένο»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ