ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑν η ακρίβεια αποκτήσει «σύμμαχο» το ευρώ…

Αν η ακρίβεια αποκτήσει «σύμμαχο» το ευρώ…

Αν η ακρίβεια αποκτήσει «σύμμαχο» το ευρώ…

Αν η ακρίβεια αποκτήσει «σύμμαχο» το ευρώ…

Το ευρώ άγγιξε χθες την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο σήμερα, με την ισοτιμία του να υποχωρεί σήμερα 0,3% στα 1,0004 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

Ο ρόλος του δολαρίου ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές που ανησυχούν για τις οικονομικές προοπτικές έγινε πιο αισθητός τις τελευταίες εβδομάδες, με το δολάριο να εκτινάσσεται σε υψηλά επίπεδα 20ετίας έναντι πολλών νομισμάτων.

Το ευρώ είναι ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω του αντίκτυπου από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του πολέμου στην Ουκρανία στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Εάν τις επόμενες ημέρες, από την απόλυτη ισοτιμία, το κοινό νόμισμα υποχωρήσει έναντι του δολαρίου, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνουν πιο ακριβά αγαθά που εμπορεύονται σε δολάριο π.χ πετρέλαιο, φυσικό αέριο, σιτηρά κλπ.

Μέχρι σήμερα η Ευρώπη και η Ελλάδα ευνοούνταν από την ισχυρότερη θέση του κοινού νομίσματος έναντι του δολαρίου. Τώρα όμως φαίνεται ότι τα πράγματα, αλλάζουν… αντιστρέφονται… Αν λοιπόν η ακρίβεια αποκτήσει «σύμμαχο» το ευρώ… τότε θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μήπως συνεχίζεται το Brain drain;

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ