ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑν άκουγαν τα…. πρωτοποριακά του Βορίδη στο Αγρίνιο

Αν άκουγαν τα…. πρωτοποριακά του Βορίδη στο Αγρίνιο

Αν άκουγαν τα…. πρωτοποριακά του Βορίδη στο Αγρίνιο

Αν είχαν ακούσει οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου τα όσα είπε ο  υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη για τις σχολικές καθαρίστριες στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας, το λιγότερο που θα έκαναν θα ήταν να τραβάνε τα μαλλιά τους.

Ο Μ. Βορίδης χαρακτήρισε πρωτοποριακή τη μεθοδολογία με την οποία διασφαλίστηκε η καθαριότητα των δημοτικών σχολείων ολόκληρης της χώρας. Ο Μ. Βορίδης εξήγησε ότι το θεσμικό πλαίσιο το οποίο διαμόρφωσε φέτος το υπουργείο Εσωτερικών επέτρεψε μία «καλύτερη κατανομή των χρημάτων σε σχέση με το παρελθόν» και εξήγησε τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

«Συγκεντρώσαμε όλα τα τετραγωνικά των προς καθαρισμό αιθουσών από όλη την Ελλάδα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Εν συνεχεία διασταυρώσαμε τα στοιχεία αυτά με τα στοιχεία που λάβαμε από τους δήμους και διαπιστώσαμε ότι η απόκλιση ήταν της τάξης του 0,7 % στο σύνολο» σημείωσε ο υπουργός, παρατηρώντας ωστόσο ότι οι εσωτερικές κατανομές ανά δήμο ήταν αρκετά διαφοροποιημένες, γεγονός που ευνοούσε κατά το παρελθόν κάποιους δήμους σε βάρος άλλων.

«Πλέον η κατανομή γίνεται ορθολογικά και κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί. Όλοι έχουν πάρει αυτό που έπρεπε» δήλωσε ο υπουργός. Πάντως ο Δήμος Αγρινίου πήρε 180.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι και ειλικρινά δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί αν η δημοτική αρχή δεν είχε πάρει την πρωτοβουλία να καλύψει από τα ίδια έσοδα του Δήμου το «κενό», που άφησε η «δικαιότερη» κατανομή του Υπουργείου.

Εφημερίδα Συνείδηση

Κρίσιμες ώρες για τον Βασίλη Λεβέντη: Διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό», με κορωνοϊό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr