ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΕδώ ακόμα είμαστε στο “όχι στις ΑΠΕ”;

Εδώ ακόμα είμαστε στο “όχι στις ΑΠΕ”;

Εδώ ακόμα είμαστε στο “όχι στις ΑΠΕ”;

Εδώ ακόμα είμαστε στο “όχι στις ΑΠΕ”;

Στην Ελλάδα αρκεί μια… οικολογική καμπάνια για να σε πείσει ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον τόπο του είναι να υπάρξει σχέδιο για κάποια ΑΠΕ.

Μπορεί αυτό να οφείλεται στα γνωστά κολλήματα που έχουν διάφοροι, συνήθως… ξεχρέωτοι, συμπολίτες μας αλλά και σε κάποια οργανωμένη καμπάνια που κρύβει πίσω της συμφέροντα. Αυτή μπορεί να είναι πετρελαϊκά ή και γεωπολιτικά, ακόμη.

Όμως πείθουν πολλούς κι αυτό είναι το ανησυχητικό. Στην περιοχή μας, στον Βάλτο, ένα τεράστιο έργο παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας με την μέθοδο της αντλησιοταμίευσης δέχτηκε απίθανη κριτική, περίπου ότι θα καταστρέψει τον τόπο!

Δεν βλέπουν τριγύρω μας ότι ακόμη και αμιγώς πετρελαιοπαραγωγικές χώρες στρέφονται προς τις ΑΠΕ, ακόμη και η Σαουδική Αραβία γεμίζει την έρημο με φωτοβολταϊκά!

Μια μόνη χώρα αρνείται να ακολουθήσει τις εξελίξεις και είναι η μόνη που κάνει εισβολή και πόλεμο σε όσους δεν την αποδέχονται ως παγκόσμιο βενζινάδικο.

Όσοι έχουν κολλήσει αυτά τα απίθανα αυτοκόλλητα και σφραγίδες σε τοίχο που γράφουν “όχι στα αιολικά” ας δουν μια είδηση που πέρασε στα ψιλά από τα…πάντα ψαγμένα ΜΜΕ της Ελλάδας.

Ακούσαμε από πολλές μεριές ότι οι βομβαρδισμοί των Ρώσων έχουν βγάλει εκτός λειτουργίας το 30% της ηλεκτρικής παραγωγής στην Ουκρανία.

Αυτό που δεν ακούσαμε όμως είναι ότι από αυτό το 30% η πλειοψηφία είναι…αιολικά! Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει το 95% των αιολικών στην γειτονική χώρα!

Κάνοντας μερικούς απλούς συνειρμούς είναι να ανατριχιάζεις με όσα έχουμε διαβάσει και ακούσει στην Ελλάδα από… ευαίσθητους οικολόγους τα προηγούμενα χρόνια…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο Πάτσης έδειξε γιατί δεν σωζόμαστε με τίποτε

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ