ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑκόμα κλειστό παραμένει το Δημόσιο ΚΤΕΟ Αγρινίου

Ακόμα κλειστό παραμένει το Δημόσιο ΚΤΕΟ Αγρινίου

Δεν διενεργούνται τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων

Από τον Ιούλιο του 2013 έχουν σταματήσει οι τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων από το ΔημόσιοΚΤΕΟ Αγρινίου καθώς αιτία είναι η εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, ώστε να εγκατασταθούν μετά την προμήθεια τους, τα νέα μηχανήματα καθώς και το σύστημα μηχανογράφησης, όπως προβλέπει η σχετική Νομοθεσία.

Η διαδικασία τεχνικών ελέγχων παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς δεν έχει προκύψει ακόμα ο ανάδοχος που θα αναλάβει την λειτουργία της μηχανογράφησης” σύμφωνα με δηλώσεις των υπαλλήλων.

Όπως ανέφεραν στην “Σ” υπάλληλοι του Δημόσιου ΚΤΕΟ Αγρινίου το μόνο που πραγματοποιείται στην Υπηρεσία είναι τα αντίγραφα δελτίων καθώς και η έκδοση ζυγολογίων για φορτηγά και επιβατικά αυτοκίνητα.

Η διενέργεια τεχνικών ελέγχων σε όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα έχει θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τους ελλιπέστατους έλεγχους που διενεργεί η Τροχαία, φαίνεται ότι έχει οδηγήσει χιλιάδες οδηγούς να αποφεύγουν να περάσουν το αυτοκίνητό τους από ΚΤΕΟ, δίνοντας έτσι το “πράσινο φως” για την διενέργεια των τεχνικών ελέγχων στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Επιπλέον, η έλλειψη Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου αποτελεί τροχαία παράβαση και τιμωρείται με πρόστιμα 400ευρώ, το οποίο μπορεί να μειωθεί στο 1/8 (50ευρώ) εφόσον προσκομιστεί ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου εντός 10 ημερών.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr