ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΑκύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα επιδιώξει ο Π. Λαφαζάνης

Ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα επιδιώξει ο Π. Λαφαζάνης

Ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα επιδιώξει ο Π. Λαφαζάνης

Την πρόθεσή του να εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους ώστε να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ γνωστοποιεί ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τη ΡΑΕ πως σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση κράτησε κρυφή τη σχετική απόφαση.

Ο κ. Λαφαζάνης υπενθυμίζει ότι η απόφαση για αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) ελήφθη στις 30 Δεκεμβρίου 2014 -επί της συγκυβέρνησης Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ- και συμπληρώνει ότι είναι «κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη».

Ακόμη αναφέρει ότι εσκεμμένα κρατήθηκε κρυφή από τον ελληνικό λαό και καταγγέλλει ότι η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε «απολύτως σκανδαλώδης».

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή η απόφαση «είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες».

Για τους παραπάνω λόγους καλεί τη ΡΑΕ «να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος».

Σε κάθε περίπτωση όμως, διαμηνύει ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και -όπως αναφέρει- υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου «να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν το δοκιμαζόμενο λαό μας και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της κυβέρνησης».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ