ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑκίνητα δημόσιος κίνδυνος: 45 επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια ακίνητα κατέγραψε η Τροχαία Αγρινίου

Ακίνητα δημόσιος κίνδυνος: 45 επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια ακίνητα κατέγραψε η Τροχαία Αγρινίου

Ακίνητα δημόσιος κίνδυνος: 45 επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια ακίνητα κατέγραψε η Τροχαία Αγρινίου

Η Τροχαία Αγρινίου ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Εισαγγελέα για τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα, ώστε με την παρέμβασή των υπηρεσιών αυτών να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες τους για την αποκατάσταση της επικινδυνότητας.

Αλ. Αντωνίου: Οι ιδιόκτητες είναι υποχρεωμένοι να προσέχουν την ιδιοκτησία τους, δεν είναι άμοιροι ευθυνών

Για την Τροχαία Αγρινίου δεν είναι προτεραιότητα μόνο η ασφάλεια των δρόμων και η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και η ασφάλεια των πεζών!

Έτσι το τελευταίο διάστημα μια επιπλέον ευαισθησία δείχνουν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αγρινίου, ώστε να ξεκινήσουν παράλληλα με τις περιπολίες τους τον εντοπισμό κατοικιών, οι οποίες είτε είναι εγκαταλειμμένες, είτε δεν έχουν  την απαραίτητη φροντίδα από τους ιδιοκτήτες τους και παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα για τους πεζούς.

Σκοπός της Τροχαίας Αγρινίου είναι, χωρίς να υπερκαλύψουν αρμοδιότητες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας, να ενημερώσουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και κυρίως την Πολεοδομία για επικίνδυνες κατοικίες στο πολεοδομικό συγκρότημα του Αγρινίου!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αγρινίου έχουν ήδη εντοπίσει 45 τέτοιες περιπτώσεις επικίνδυνων κατοικιών και ειδικότερα μονοκατοικιών, που υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης κάποιου σοβά, κίνδυνος κατάρρευσης της στέγης ή του μπαλκονιού κλπ.

Μετά τον εντοπισμού του επικίνδυνου ακινήτου ενημερώνεται η Πολεοδομία και η Εισαγγελία, υπηρεσίες οι οποίες με την σειρά τους ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη για την επισκευή της ιδιοκτησίας του.

alexis antoniou dioikitis troxaias
Ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου Αλέξης Αντωνίου

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τροχαίας Αγρινίου Αλέξη Αντωνίου, που μίλησε στη «Σ» για το θέμα: «το τελευταίο χρονικό διάστημα, τους τελευταίους δηλαδή 3 μήνες, εντοπίστηκαν 45 ακίνητα επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια και κατά κύριο λόγο μονοκατοικίες.

Ήδη έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και της Πολεοδομίας, αλλά και τον Εισαγγελέα, ώστε με την παρέμβασή τους να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες  πως πρέπει να παρέμβουν άμεσα.

Πρέπει να ενδιαφερθούμε για τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους συντρόφους μας, τους συμπολίτες μας και την ασφάλειά τους. Υπάρχουν σπίτια που το μπαλκόνι τους είναι ετοιμόρροπο. Οι ιδιόκτητες είναι υποχρεωμένοι βάσει κανονισμού να προσέχουν την ιδιοκτησία τους.

Αν πέσει ένα τμήμα του ακινήτου ή έστω ένα κεραμίδι οι ιδιοκτήτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κτιρίων αυτών βρίσκεται στο κέντρο του Αγρινίου, αλλά όμως και στην υπόλοιπη  περιοχή ευθύνης της Τροχαίας Αγρινίου».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου η επόμενη φάση είναι η ενημέρωση των ιδιοκτητών, που όπως προαναφέραμε είναι ήδη σε εξέλιξη και ακολούθως η παρέμβασή τους στις ιδιοκτησίες τους για την βελτίωσή τους και τη θωράκιση της δημόσιας ασφάλειας, διαφορετικά θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Νέος αγωγός ύδρευσης από το Καστράκι: Προσωρινός ανάδοχος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr