ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑκίνητα – απάτες: Φέρονται να εμπλέκονται εκπαιδευτικοί σχολείου του Αγρινίου

Ακίνητα – απάτες: Φέρονται να εμπλέκονται εκπαιδευτικοί σχολείου του Αγρινίου

Ακίνητα – απάτες: Φέρονται να εμπλέκονται εκπαιδευτικοί σχολείου του Αγρινίου

Εκπαιδευτικοί σχολείου του Αγρινίου φέρονται να εμπλέκονται σε απάτες με ακίνητα.

Ένας «Δάσκαλος» και δυο εκπαιδευτικοί σε σχολείο της πόλης του Αγρινίου συνελήφθησαν λίγο πριν διαπράξουν μια απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και «πουλήσουν» ένα οικόπεδο φιλέτο στα νότια προάστια της Αττικής, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το zougla.gr.

Όμως δεν είχαν υπολογίσει ότι το παρολίγο θύμα κατάλαβε την απάτη τους και στην αριστοτεχνικά οργανωμένη επιχείρηση σύλληψης τους από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

«Εγκέφαλος» της καλοστημένης απάτης φέρεται, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ένας 57χρονος ο οποίος ήταν γνωστός στην πιάτσα των παρανόμων με το παρατσούκλι ο «Δάσκαλος». Οι συνεργοί του είναι ένα ζευγάρι καθηγητών, ένας φυσικός και η φιλόλογος σύζυγος του, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι, συνολικά, για τρεις περιπτώσεις απάτης.

Παρολίγο θύμα ένας γνωστός ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει το οικόπεδο που βρίσκεται μια ανάσα από το γκολφ της Γλυφάδας.

Ο «Δάσκαλος» συστήθηκε ως αντιπρόσωπος των ιδιοκτητών του οικοπέδου και έπεισε τον υποψήφιο αγοραστή ότι «θα πουλούσε το οικόπεδο αντί 430.000 ευρώ λόγω ανάγκης». Μάλιστα, για να γίνει πιστευτός παρέδωσε στον υποψήφιο αγοραστή τα απαραίτητα έγγραφα για την πώληση, όπως τίτλο κτήσης, έγγραφα ιδιοκτητών κτλ. «Από την έρευνα μας φαίνεται ότι είχαν βρει τα πραγματικά στοιχεία των ιδιοκτητών μέσω υπηρεσιών όπως Κτηματολόγιο, Υποθηκοφυλάκειο και μάλιστα σχετικά εύκολα. Στη συνέχεια, άλλαξαν μόνο την φωτογραφία της ταυτότητας και προχώρησαν στις διαδικασίες «πώλησης» του οικοπέδου» λέει στη zougla.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Η σπείρα των… «εκπαιδευτικών» φέρεται να ζήτησε 20 χιλιάδες ευρώ για το κλείσιμο της συμφωνίας, άλλες 50 χιλιάδες ευρώ για την σύνταξη προσυμφώνου και τα υπόλοιπα χρήματα θα δίνονταν με την υπογραφή των συμβολαίων.

Όμως κάποιες καθυστερήσεις και αναβολές έβαλαν σε υποψίες τον αγοραστή ο οποίος έψαξε και βρήκε τον πραγματικό ιδιοκτήτη του οικοπέδου και όπως διαπίστωσε… δεν πουλούσε την περιουσία του! Τότε απευθύνθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και μετά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί αποφασίστηκε να προσημειωθούν επιταγές και μετρητά και να περιμένουν τους «πωλητές».

Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον «Δάσκαλο» και το ζευγάρι των καθηγητών. Η φιλόλογος φέρεται να υποστήριξε, μιλώντας στους αστυνομικούς, ότι «με δική της εντολή ο σύζυγος της άλλαξε κάποιους κωδικούς στο ΤΑΧΙS ώστε να εκδοθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ». Στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο «Δάσκαλος» βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονοματεπώνυμα και ποσά για τα οποία ενημερώθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί. Όσον αφορά στην συνολική οικονομική ζημιά και για τις τρεις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται οι «εκπαιδευτικοί» υπολογίζεται σε πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: zougla.gr

Τροχαίο Παντελίδη – Ιατροδικαστής οικογένειας: «Δεν ήταν εκείνος ο οδηγός του οχήματος»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr