Ακαθάριστο οικόπεδο - «βόμβα» το παλιό πολιτικό αεροδρόμιο στο Δοκίμι Αγρινίου (εικόνες & βίντεο)

Σε κίνδυνο ο οικισμός Βελούχι – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους μετά από τη σημερινή πυρκαγιά

palio-aerodromio-agrinio-xera-chorta (13)

Σε «πυριτιδαποθήκη» έχει μετατραπεί από την πυκνή βλάστηση το ανατολικό τμήμα του παλιού πολιτικού αεροδρομίου στο Αγρίνιο που γειτνιάζει με τον οικισμό Βελούχι.

Σήμερα, μάλιστα από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά σε ξερόχορτα, που αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.

Ωστόσο οι συνθήκες για ένα εκδηλωθεί μια μεγάλη πυρκαγιά υφίστανται ακόμη και έχουν γεμίσει με ανησυχία του κατοίκους της περιοχής, καθώς ο χώρος του αεροδρομίου παραμένει ακαθάριστος, παρά το γεγονός ότι φέτος ειδικά έχει γίνει μεγάλη «καμπάνια» για τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας!

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει σήμερα το sinidisi.gr σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Βελούχι ο χώρος του αεροδρομίου θυμίζει ένα μικρό δάσος από ξερά χόρτα…

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν στο sinidisi.gr με νόημα πως αν σήμερα οι συνθήκες δεν ευνοούσαν ιδιαίτερα την εξάπλωση της πυρκαγιάς, αυτό δεν θα ισχύει την επόμενη φορά... Έτσι λοιπόν ζητούν από τους αρμόδιους θα πρέπει να επέμβουν και να καθαριστεί ο χώρος από την πυκνή βλάστηση.