ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑλλού η δουλειά, αλλού το προσωπικό – Ακατανόητες μετακινήσεις προσωπικού από τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

Αλλού η δουλειά, αλλού το προσωπικό – Ακατανόητες μετακινήσεις προσωπικού από τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

Αλλού η δουλειά, αλλού το προσωπικό – Ακατανόητες μετακινήσεις προσωπικού από τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

Για ακατανόητες μετακινήσεις προσωπικού από τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου κάνει λόγο η εφημερίδα “Συνείδηση”, τονίζοντας στο δημοσίευμα της πως αλλού είναι η δουλειά, αλλού το προσωπικό. Το 70% των αιτημάτων στον ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, αλλά στέλνουν τους υπαλλήλους στο Μεσολόγγι!

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ 11 υπάλληλοι του οργανισμού στο Αγρίνιο καλούνται να μεταβαίνουν για εργασία, με τα έξοδα που αυτό προϋποθέτει, στο Μεσολόγγι, αποστερώντας τις υπηρεσίες του Αγρινίου από προσωπικό που είναι απαραίτητο.

Με την απόφαση 73 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ (που παύει την ισχύ προηγούμενης απόφασης του 2016), μετά και από έγγραφο στις 29/3/2022 της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης, ορίζεται σαφώς τι ισχύει και τι πρέπει να γίνει με το Αποκεντρωμένο Γραφείο Εξυπηρέτησης  Ασφαλισμένων Αιτ/νίας στο Αγρίνιο καθώς και το σημείο διανομής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους επίσης στο Αγρίνιο.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται ότι «το μόνιμο και το ΙΔΑΧ προσωπικό της ΠΕΔΙ Αιτωλοακαρνανίας χωρίς εξαίρεση τοποθετείται στην έδρα Π.Δ. στο Μεσολόγγι»!

Προσπερνώντας ότι μια πόλη 100.000 ανθρώπων γίνεται… αποκέντρωση για τους ασφαλισμένους από το Μεσολόγγι(!)των 33.000,  αναφέρεται ότι:

«Το Αποκεντρωμένο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων Ν. Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο και το σημείο διανομής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στο Αγρίνιο, θα στελεχώνονται από προσωπικό της ΠΕΔΙ Ν. Αιτωλοακαρνανίας που θα δηλώσει ότι επιθυμεί να συμμετέχει στην εκ περιτροπής απασχόλησή του στο Αγρίνιο, με μηνιαίο πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την οικεία Προϊσταμένη Διεύθυνσης.

Θα ορίζονται, εναλλάξ ανά δεκαπενθήμερο, ένας (1) εκ των ασκούντων καθήκοντα Προϊστάμενου Τμήματος και πέντε (5) εκ των υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αιτωλοακαρνανίας.

Η ασκούσα καθήκοντα Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης θα μεταβαίνει στο Αποκεντρωμένο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων Αγρινίου, μόνο σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της»!

Σαν να είχαν υποψιαστεί το πρόκειται να συμβεί,  πέντε υπάλληλοι που διαμένουν στο Αγρίνιο έκαναν έγγραφο από τον περασμένο Μάρτιο προς την υπηρεσία τους εξηγώντας ότι με την απόφαση του 2016 οι ίδιοι ως εργαζόμενοι αλλά και οι ασφαλισμένοι γλίτωναν από ταλαιπωρία κι από έξοδα, θυμίζοντας τα πληθυσμιακά δεδομένα των δύο περιοχών, το πλήθος των μονάδων υγείας(δημοσίων και ιδιωτικών) κάθε περιοχής, καθώς και την εποχή ψηφιακής μετάβασης και απλοποίησης που τα αιτήματα είναι σε όλο και αυξανόμενο βαθμό ηλεκτρονικά.

Τόνιζαν ότι το 70% των αιτημάτων με φυσική παρουσία που εξετάζονται σε όλο τον νομό γίνονται στο Αγρίνιο ενώ δίνουν ενδεικτικά στοιχείο για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους: 1300 τον μήνα γράφονται στο Αγρίνιο και μόλις 300 στο Μεσολόγγι.

Το ίδιο συμβαίνει, άλλωστε, και με τους Φαρμακοποιούς που στην συντριπτική πλειοψηφία τους υποβάλλουν αιτήματα προς το Αγρίνιο όχι μόνο από τον Σύλλογο Τριχωνίδας αλλά και από εκείνον της υπόλοιπης Αιτωλοακαρνανίας.

«Ο ΕΟΠΥΥ Αγρινίου μετατράπηκε ντε φάκτο σε ΠΕΔΙ για τον νομό και ο ΕΟΠΥΥ Μεσολογγίου σε Αποκεντρωμένο Γραφείο», ανάφεραν  στο έγγραφό τους οι εργαζόμενοι.

Και κατέληγαν  να προτείνουν στην υπηρεσία τους είτε να υπάρξει ένα ΠΕΔΙ Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο και το Αποκεντρωμένο Γραφείο στο Μεσολόγγι (σ.σ. όπως ορίζει η λογική!) είτε να γίνουν 2 διαφορετικά ΠΕΔΙ με έδρες στις δύο πόλεις, ώστε να μην υπάρξει πισωγύρισμα και να μην υποστούν και οι ίδιοι βλάβη στις οικογένειές τους σε μια εποχή τέτοιας ακρίβειας στις μετακινήσεις αλλά να συνεχίσει να εξυπηρετείται το κοινό απρόσκοπτα.

Είναι απορίας άξιο το τι ώθησε την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε αυτή την απόφαση όταν μόλις στις 9-6- 2016 προβλεπόταν η μεταφορά του κύριου μέρους του ΠΕΔΙ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, συμπαρασύροντας και τους υπαλλήλους, τον Διευθυντή να μοιράζει τον χρόνο τους ανάμεσα στις δύο πόλεις και δύο (αρ.2) υπαλλήλους μόνιμα στο Μεσολόγγι που κυκλικά θα αναλάμβαναν να παραλαμβάνουν τα αιτήματα των ασφαλισμένων και να τα διαβιβάζουν στο Αγρίνιο!

Τι ακριβώς συνέβη; Μεγάλωσε ραγδαία το Μεσολόγγι άρα και το πλήθος των ασφαλισμένων ή μειώθηκε σε τραγικό βαθμό ο πληθυσμός στο Αγρίνιο;

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η έλλειψη έχει βαθύτερες «ρίζες» από τις προφανείς – Γιατί λείπει προσωπικό από την εστίαση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ