Αιτωλοακαρνανία: Κρίση και τζόγος!

«Χτυπημένα» από την κρίση τα πρακτορεία της περιοχής Κρίση - κρίση… αλλά ο τζόγος - τζόγος! Έρευνα αποδεικνύει ότι 1 στους 3 εργαζόμενους στον ιδιωτικό…

opap

«Χτυπημένα» από την κρίση τα πρακτορεία της περιοχής

Κρίση - κρίση… αλλά ο τζόγος - τζόγος! Έρευνα αποδεικνύει ότι 1 στους 3 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (36%) και 1 στους 4 ελεύθερους επαγγελματίες (31,7%) ποντάρουν σταθερά στον τζόγο. Όσο για τους δημόσιους υπαλλήλους; Αποδεικνύεται πως τζογάρει μόνο 1 στους 10, ενώ λιγότερο τζογαδόροι είναι οι συνταξιούχοι (7,9%) και οι φοιτητές (7,4%).

Τα προβλήματα του έγγαμου βίου, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, τα παιδιά, τα ενοίκια και τα στεγαστικά δάνεια, «σπρώχνουν» τους παντρεμένους Έλληνες σε ποσοστό 64,5% να ποντάρουν στη θεά τύχη. Ουσιαστικά οι 3 στους 4 παίζουν τυχερά παιχνίδια. Αντίθετη εικόνα παρουσιάζουν οι άγαμοι με ποσοστό 31,6%. Εντύπωση ακόμη προκαλούν τα ποσοστά των χήρων (1,1%) ή των διαζευγμένων (2,8%) που τζογάρουν!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των πρακτόρων Αιτωλοακαρνανίας Νίκο Γαλαζούλα: «η Αιτωλοακαρνανία σε τζίρους σε συνάρτηση με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι σε πολύ χαμηλή θέση, παρά το γεγονός ότι το 2017 σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία και την εικόνα που έχουν και οι συνάδελφοί παρατηρούμε μια αύξηση σε Πανελλαδικό επίπεδο μέχρι και 20%, σε σχέση με το 2016. Για την οποία θα δούμε μέχρι και το τέλος του χρόνου αν ήταν περιστασιακή ή όχι και θα δούμε και το λόγο. Ο κόσμος στην Αιτωλοακαρνανία πλέον δεν μπορεί να παίξει με την συχνότητα που έπαιζε παλιότερα. Πελάτες που έρχονταν τακτικά για να ποντάρουν σε ένα τυχερό παιχνίδι δεν το κάνουν τώρα και όσοι έρχονται κάθονται πολύ λίγο. Παλιότερα, κάποιος μπορούσε να καθίσει στο πρακτορείο 45 λεπτά ή και 1 ώρα. Πλέον στα 15 λεπτά ήδη έχει φύγει. Ο μεγάλος όγκος των παιχτών – πελατών παίζει όταν υπάρχουν μαζεμένα τζακ-ποτ στο τζόκερ, το Λόττο κλπ. Τότε έχουμε καλύτερο τζίρο στα πρακτορεία μας. Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ δεν θα μπορούσαν να μην είναι μέσα στην κατηγορία των επιχειρήσεων που θα πήγαιναν καλά, λόγω της κρίσης. Δεν ισχύει αυτό που ακούγεται ότι η κρίση φέρνει τζόγο, γιατί τα πρακτορεία δεν έχουν τον αποκαλούμενο σκληρό τζόγο, αλλά έχουμε τα τζόκερ, το προπό κ.α. Αντικειμενικά δεν υπάρχουν χρήματα για να ποντάρει κάποιος. Παλιότερα μπορεί κάποιος να έπαιζε 30 με 40ευρώ, ενώ σήμερα παίζει 5 - 10ευρώ μία ή δύο φορές τη βδομάδα. Αν και υπάρχουν κλίμακες συμπολιτών μας που παίζουν κάθε μέρα, ο περισσότερος κόσμος παίζει μια με δύο φορές την εβδομάδα, Πέμπτη ή Κυριακή όσοι παίζουν για το Τζόκερ και Τετάρτη ή Σάββατο όσοι παίζουν Λόττο».

galazoulas nikos

Ταυτόχρονα, ο κ. Γαλαζούλας έκανε ξεχωριστή αναφορά στις τουριστικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, για τις οποίες ανέφερε: «όπου υπάρχει τουρισμός αναγκαστικά έχουν περισσότερο τζίρο, όπως η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, η Βόνιτσα και ο Αστακός. Όπως δηλαδή συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο Αγρίνιο όμως δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες, γιατί η κοινωνία είναι κλειστή και τα Σαββατοκύριακα αδειάζει η πόλη και κλείνουν και τα εμπορικά. Μάλιστα στα τουριστικά μέρη υπάρχουν παιχνίδια που μπορούν να παίξουν και οι ξένοι, όπως είναι τα virtual παιχνίδια του ΟΠΑΠ».

Η έκπληξη όμως είναι ότι τα τελευταία 4 περίπου χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν την τύχη τους και επισκέπτονται πρακτορεία του ΟΠΑΠ για να παίξουν κυρίως Σκρατς, Λόττο κ.α.! Σχετικά με τις ηλικίες ο κ. Γαλαζούλας σχολίασε πως: «οι ηλικίες των παιχτών είναι ανάλογα με τα παιχνίδια. Οι γυναίκες παίζουν κυρίως Σκράτς και μετά κάποια από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Οι νεαρές ηλικίες, από 18 μέχρι και 25ετών παίζουν virtual παιχνίδια και Στοίχημα. Σημασία έχει να παίζουν μέχρι εκεί που μπορούν. Όταν παίζει αυτά που μπορείς και αντέχεις, 3, 5 ή 10 ευρώ δεν πέφτει η κολόνα από το σπίτι σου, αλλά όταν παίζεις 100 και 200 τότε θα «πονέσεις».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα "Συνείδηση"

Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια – προληπτικές ενέργειες