ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Το lockdown «βύθισε» την αγορά καυσίμων

Αιτωλοακαρνανία: Το lockdown «βύθισε» την αγορά καυσίμων

Αιτωλοακαρνανία: Το lockdown «βύθισε» την αγορά καυσίμων

·     Σε καλύτερο επίπεδο τα πρατήρια υγρών καυσίμων στις καθαρά αγροτικές περιοχές λόγω της συγκομιδής της ελιάς

·      Το τζίρος πλέον δεν ξεπερνά εύκολα κατά μέσο όρο τις 2.500 ευρώ!   

Ο περιορισμός των μετακινήσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, μείωσε σημαντικά την κίνηση στα πρατήρια καυσίμων, με τους βενζινοπώλες να ελπίζουν σε ανάκαμψη, το συντομότερο δυνατόν.

Σε πανελλαδικό επίπεδο η πτώση της κίνησης στα βενζινάδικα από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του δεύτερου lockdown είναι της τάξεως του 65%, ενώ η πτώση στην Αιτωλοακαρνανία προσδιορίζεται από τους επαγγελματίες του κλάδου περίπου στο 60%!

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης εκτιμά ότι το ποσοστό της πτώσης μπορεί να είναι ενδεχομένως και υψηλότερο σε κάποιες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τις αγροτικές που οι αγρότες χρησιμοποιούν τα οχήματα στις εργασίες τους!

Ο Δημοσθένης Κακούρης Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης μιλώντας για το ζήτημα στη «Σ» τονίζει πως: «η πτώση στην κίνηση στην περιοχή μας αγγίζει το 65% και αυτό συμβαίνει διότι η περιοχή μας είναι αγροτική και οι παραγωγοί κινούνται με τα αυτοκίνητά τους για την συγκομιδή της ελιάς. Το πρωί, που πολλοί συμπολίτες μας είναι στα χωράφια η κίνηση είναι σε καλύτερα επίπεδα, ενώ από το μεσημέρι και ύστερα πέφτει, με αποτέλεσμα το βράδυ να είναι μηδενική. Σε κάποιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, καθαρά αγροτικές, η πτώση της κίνησης είναι μικρότερη. Η κίνηση στην πόλη είναι κατά κανόνα μικρότερη, γιατί η μόνη χρήση του αυτοκινήτου που κάνουν οι κάτοικοί της είναι για το super market, ενώ πέριξ του Αγρινίου η συγκομιδή της ελιάς απαιτεί αρκετές μετακινήσεις με αυτοκίνητο».

Μάλιστα, η μόνη «σωτηρία» για αρκετά βενζινάδικα της Αιτωλοακαρνανίας είναι οι συνεργασίες τους με φορτηγά ή άλλα μεγάλα οχήματα, τα οποία όταν προμηθεύονται καύσιμα υποχρεωτικά δαπανούν αρκετά χρήματα, αυτά δηλαδή που «φαίνονται» περισσότερο στο ταμείο των πρατηρίων, καθώς οι ιδιοκτήτες των ΙΧ, δεδομένου πως δεν κάνουν συχνές και μεγάλες μετακινήσεις και πως θα υπάρξει και «διάλειμμα» στο lockdown δεν δαπανούν αρκετά χρήματα για την βενζίνη στα οχήματά τους.

Το ενθαρρυντικό στοιχείο, σύμφωνα με βενζινοπώλες της Αιτωλοακαρνανίας, είναι πως μέχρι στιγμής τα πράγματα κυλάνε λίγο καλύτερα απ’ ότι ήταν κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown. Ωστόσο οι τζίροι δύσκολα ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ κατά μέσο όρο. Την ίδια στιγμή δεν διαθέτουν όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων πιστώσεις, οι οποίες προκύπτουν από συνεργασίες με εταιρείες και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Ο χαμηλότερος τζίρος πρατηρίων του νομού κυμαίνεται περίπου στα 1.000 ευρώ!

Η ρευστή αυτή κατάσταση αναγκάζει πολλούς ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων να προσαρμόζουν το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, ώστε να μειώσουν και τα έξοδα, με αποτέλεσμα να κλείνουν πολύ νωρίτερα απ’ ότι έκλειναν το βράδυ και να επιλέγουν να μην ανοίξουν καθόλου την Κυριακή!

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Στο ΟΑΚΑ καταλήγει ο Παναθηναϊκός για το ματς με Παναιτωλικό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr