ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑιτωλοακαρνανία: Τις αγκάλιαζαν για να τις κλέψουν – Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

Αιτωλοακαρνανία: Τις αγκάλιαζαν για να τις κλέψουν – Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

Αιτωλοακαρνανία: Τις αγκάλιαζαν για να τις κλέψουν – Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

Δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τεσσάρων δραστών, ενός άνδρα και τριών γυναικών, σχημάτισαν αστυνομικοί για οκτώ κλοπές με θύματα ηλικιωμένες γυναίκες τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο στην Αιτωλοακαρνανία.

Η ύπουλη μέθοδος που χρησιμοποιούσαν ήταν ο “εναγκαλισμός” καθώς προσποιούνταν ότι ήταν γνωστά πρόσωπα των γυναικών τις οποίες “ξάφριζαν” με χαρακτηριστική άνεση. Τα κοσμήματα τους ήταν κυρίως ο στόχος και το παράνομο παράνομο περιουσιακό όφελος  εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 7.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών δραστών

Τι αναφέρει η Αστυνομία

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου και το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, οκτώ κλοπές που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων στην Αιτωλοακαρνανία.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών (τριών γυναικών και ενός άνδρα) τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την έρευνα των αστυνομικών εξιχνιάσθηκαν οκτώ κλοπές, που διαπράχθηκαν από 23-8-2021 μέχρι και 12-9-2021, στο Αγρίνιο, στη Ναύπακτο, στην Κατούνα και στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας.

Ως προς την μεθοδολογία των δραστών προέκυψε ότι, ενεργώντας από κοινού με τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργό τους και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προσέγγιζαν ηλικιωμένες γυναίκες, στις οποίες προσποιούνταν προσφιλή τους πρόσωπα.

Στη συνέχεια με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσαν τα κοσμήματά τους, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους 7.000€ περίπου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

*Φωτογραφία αρχείου

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Παρούσα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, απούσα η κατηγορούμενη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr