ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑιτωλοακαρνανία: Το σχολείο που βρέθηκε… στην Ιταλία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αιτωλοακαρνανία: Το σχολείο που βρέθηκε… στην Ιταλία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αιτωλοακαρνανία: Το σχολείο που βρέθηκε… στην Ιταλία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μετά το «εισιτήριο» που τους έδωσε η εργασία τους για την «πράσινη μετακίνηση» και την εμπειρία που έζησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Γαβαλούς στις Βρυξέλες, οι μαθητές επισκέφτηκαν την Ιταλία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και στο τέλος Ιανουαρίου επέστρεψαν στη Γαβαλού!

Συνολικά 6 εκπαιδευτικοί και οι 19 μαθητές του Γυμνασίου Γαβαλούς συνεχίζουν να ζουν το όνειρο και παράλληλα να ασχολούνται με την βιοποικιλότητα και τις καλλιέργειες κάθε χώρας του προγράμματος, για μια αειφόρο ανάπτυξη που τόσο αγαπούν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέφτηκαν το Casalmaggiore της Ιταλίας.  Αυτό ήταν το πρώτο από τα ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν στο εξωτερικό. Για το 2019 είναι προγραμματισμένο να ταξιδεύσουν στο τέλος Μαρτίου στη Ρουμανία και στο τέλος Μαΐου στη Γαλλία, ενώ τον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιήσουν άλλα ταξίδια στο εξωτερικό!

«Το σχολείο κάνει ένα άνοιγμα στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και συγχρόνως μέσα από τα ταξίδια ευαισθητοποιεί μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος τόνισε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γαβαλούς Βασίλης Δανιάς, ο οποίος συμπλήρωσε: «συντονιστικό σχολείο της ομάδας είναι το Collège Boris Vian Coudekerque Branch – Dunkerque στη Γαλλία – σχολείο που έχει την εμπειρία και έχει υλοποιήσει με επιτυχία πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα- , στη συνέχεια το Scula Diotti, Casamaggiore στη βόρεια Ιταλία, το Stefun Nicolae, Turgu Jiu στη Ρουμανία και το Γυμνάσιο Γαβαλούς. Το αντικείμενο αφορά τη βιοποικιλότητα και τις καλλιέργειες κάθε χώρας του προγράμματος, για μια πιο αειφόρο ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ από τις 4 έως και τις 11 Μαρτίου στη Γαβαλού θα φιλοξενηθούν 21 μαθητές και 8 συνοδοί τους από την Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία. Οι μαθητές θα μείνουν σε σπίτια των παιδιών από τη Γαβαλού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ οι εκπαιδευτικοί σε ξενοδοχείο του Αγρινίου.

«Στο χρονικό περιθώριο που θα διαμείνουν στη Γαβαλού οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματιστεί πολλές δράσεις, όπως και επισκέψεις. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα ταξίδι στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου με σκοπό να δουν το οικοσύστημα της περιοχής. Θα επισκεφτούν το Αθλητικό Μουσείο στη ΓΕΑ, την λίμνη Τριχωνίδα και το Μοναστήρι της Κατερινούς. Όλοι οι φιλοξενούμενοί μας θα έρθουν στις 4 Μαρτίου και θα αναχωρήσουν για τις χώρες τους στις 11 Μαρτίου» ανέφερε ο κ. Δανιάς.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση” 

mathites-gavalou-italia (1)

mathites-gavalou-italia (4)

mathites-gavalou-italia (3)

mathites-gavalou-italia (2)

Απ. Κατσιφάρας: Αλλάζουμε την εικόνα των πόλεων, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών – 17 έργα αστικών αναπλάσεων στην Περιφέρεια

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr