ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Σταδιακά καλύπτονται τα κενά

Αιτωλοακαρνανία: Σταδιακά καλύπτονται τα κενά

Αιτωλοακαρνανία: Σταδιακά καλύπτονται τα κενά
  • Αιτωλοακαρνανία: Σταδιακά καλύπτονται τα κενά
  • Μόλις έξι αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή του Αγρινίου
  • Από την τρίτη φάση τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Αιτωλοακαρνανία η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κάλυψε τα περισσότερα κενά και εντός της εβδομάδας θα καλυφτούν και όλα τα υπόλοιπα

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η τρίτη φάση τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε κενά που υπήρχαν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την χώρα και την Αιτωλοακαρνανία. Το υπουργείο Παιδείας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας φάνηκε πως στάθηκε ιδιαίτερα γενναιόδωρο απέναντι στην Αιτωλοακαρνανία σε σύγκριση με την Ηλεία, αλλά ακόμη και με την Αχαΐα!

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Σαρδέλης

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε τοποθετήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία 51 εκπαιδευτικοί, την στιγμή που στην Αχαΐα τοποθετήθηκαν 30 και στην Ηλεία 18! Μάλιστα, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Σαρδέλη, σύντομα θα καλυφθούν και τα υπόλοιπα κενά.

Στον αντίποδα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα στην περιοχή ευθύνης του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Παπαχρήστος, το Σαββατοκύριακο έγιναν μόλις 6 τοποθετήσεις!

«Ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας πήραμε 51 αναπληρωτές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και είμαστε ικανοποιημένοι. Περιμένουμε επίσης στο τέλος της εβδομάδας να καλύψουμε και τα υπόλοιπα κενά που έχουν απομείνει στο νομό και είναι περίπου 40. Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα σχολεία τους θα γίνει μεταξύ 1 και 5 Νοεμβρίου. Η Αιτωλοακαρνανία πήρε τους περισσότερους αναπληρωτές καθηγητές από τους υπόλοιπους νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Η Ηλεία πήγε συγκεκριμένα 18, η Αχαΐα 30 και η Αιτωλοακαρνανία 51. Μιλάμε για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, θεολόγοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, χημικοί, βιολόγοι, τεχνικών ειδικοτήτων οικονομολόγοι, πληροφορικής κλπ. Τις επόμενες ημέρες θα καλύψουμε και τα 40 υπόλοιπα κενά, για τα οποία όπως έχουμε ενημερωθεί από το υπουργείο Παιδείας θα υπάρξει μέριμνα για την κάλυψή τους ως το τέλος της εβδομάδας» ανέφερε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Σαρδέλης.

Πρωτοβάθμια :«Δεν λειτουργούν τα ολοήμερα των μεγάλων σχολείων και τα τμήματα ένταξης»

O Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θερμου  Ηλίας Παπαχρήστος

Στον αντίποδα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου  Ηλίας Παπαχρήστος αναφερόμενος στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών το Σαββατοκύριακο τόνισε: «τα κενά στην περιοχή μας για την γενική και την ειδική αγωγή ήταν περισσότερα από 80. Η ανακοίνωση της υπουργού ήταν πως η τρίτη φάση θα σπάσει σε δύο. Πήραν 3.000 τώρα και κατά τα λεγόμενά της σε 10 μέρες θα πάρουν ακόμη 3.000 άτομα.

Από αυτούς που πήραν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή μας έστειλαν μόνο 6 άτομα, δεν κάλυψαν καμία παράλληλη στήριξη, κανένα τμήμα ένταξης, ελάχιστες ειδικότητες καλύφθηκαν. Σχεδόν τίποτε ουσιαστικά. Ελπίζουμε στην κάλυψη των κενών σε λίγες μέρες και ευχόμαστε να μην πάει αναλογικά, γιατί υπενθυμίζω πως πήραμε μόλις 6 άτομα. Δεν λειτουργούν τα ολοήμερα μεγάλων σχολείων της Πρωτοβάθμιας, τμήματα ένταξης κλπ. Πρέπει να καλυφθούν τα κενά για να υπάρξει σωστή σχολική χρονιά».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Νέο Εξοικονομώ»: Διαθέσιμη από σήμερα η ιστοσελίδα του – Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης με 632 εκατ. ευρώ

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr