ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: “Απόλυτη περιφρόνηση των κανόνων για τον κορωνοϊό”, διαπιστώνει o καθηγητής Τζανάκης

Αιτωλοακαρνανία: “Απόλυτη περιφρόνηση των κανόνων για τον κορωνοϊό”, διαπιστώνει o καθηγητής Τζανάκης

Αιτωλοακαρνανία: “Απόλυτη περιφρόνηση των κανόνων για τον κορωνοϊό”, διαπιστώνει o καθηγητής Τζανάκης

Από περιοχή – πρότυπο η Αιτωλοακαρνανία οδηγήθηκε στο άλλο άκρο, χάρη στην απόλυτη περιφρόνηση και καταπάτηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη.

Στη νέα έκθεση του Παρατηρητηρίου Επιδημιολογικής Ανάλυσης Πανδημίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά τo iefimerida.gr η Αιτωλοακαρνανία και Κάλυμνος αποτελούν παραδείγματα περιοχών που λόγω λανθασμένης συμπεριφοράς και χαμηλής επίδοσης της ατομικής ευθύνης έχουν παρουσιάσει τη χειρότερη μέχρι στιγμής εικόνα συγκριτικά με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης ότι η Αιτωλοακαρνανία είχε εξαιρετική εικόνα σε όλη τη διάρκεια του τρίτου κύματος. Μετά το Πάσχα όμως παρουσίασε κατακόρυφη επιδείνωση, φθάνοντας τον δείκτη IR σε ύψη-ρεκόρ, κοντά στο 800. Το μοτίβο της εξέλιξης αυτής σε μια περιοχή πρότυπο έως τώρα, πιθανώς έχει την εξήγησή του στην απόλυτη περιφρόνηση και καταπάτηση των κανόνων που εξήγγειλε η πολιτεία από τους πάντες στη διάρκεια των γιορτών. Ποιοτικά χαρακτηριστικά των ιχνηλασιών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πολλές συρροές στην Αιτωλοακαρνανία δημιουργήθηκαν σε θρησκευτικές εκδηλώσεις και τελετές στους ναούς και στα μοναστήρια της περιοχής.

Αντίστοιχα, η Κάλυμνος οδηγήθηκε σε σταθερά κακή εικόνα από την αρχή του Φλεβάρη. Η κατάσταση προσέλαβε εκρηκτικές διαστάσεις λόγω των γιορτών, με τον δείκτη IR να εκτοξεύεται κοντά στο 1500. Η μέγιστη τιμή του επιδημιολογικού φορτίου της Καλύμνου είναι η υψηλότερη που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα από ενάρξεως της πανδημίας έως τώρα.

Όπως επισημαίνεται στη νέα έκθεση, αν οι μέγιστες τιμές των επιδημιολογικών φορτίων Καλύμνου και Αιτωλοακαρνανίας επικρατούσαν αντίστοιχα σε μεγάλες περιοχές της επικράτειας, θα είχαμε καθημερινά 8.000-11.000 κρούσματα!

Σταθερά πτωτική στη χώρα η πορεία της επιδημίας

Κατά τα άλλα, σταθερά πτωτική αναμένεται τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, που «βαδίζει», πλέον, μετά από έναν «σκληρό» χειμώνα, προς το χαμηλό επίπεδο των πανδημικών κριτηρίων βάσει των οποίων το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων ταξινομεί τις χώρες.

Το «ψυχολογικό» όριο των 1.000 κρουσμάτων μπορεί να επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση μεταξύ 15-20 Ιουνίου, όπως αποτυπώνεται στη νέα έκθεση του Παρατηρητηρίου Επιδημιολογικής Ανάλυσης Πανδημίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πηγή: iefimerida.gr

Η αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων του δυτικού προβλήτα Αντιρρίου στο επίκεντρο συνάντησης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr