ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑιτωλοακαρνανία: Ποια σημεία του οδικού δικτύου έχουν ακόμη πρόβλημα

Αιτωλοακαρνανία: Ποια σημεία του οδικού δικτύου έχουν ακόμη πρόβλημα

Αιτωλοακαρνανία: Ποια σημεία του οδικού δικτύου έχουν ακόμη πρόβλημα

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στα ορεινά της περιφέρειάς μας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ως ακολούθως: 

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΟΥ – ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6 ο χλμ. λόγω καθίζησης οδοστρώματος (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο 50,5ο χλμ., περιοχή Κλεισούρα, λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων (επ’ αόριστον).

Επ. Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου-Ψηλό Σταυρό από Χάνι Λιόλιου έως Ψηλό Σταυρό.  Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας από Άνω Χώρα προς Αμπελακιώτισσα-Κρυονέρια-Γρηγόρι- Ελατόβρυση.

Επ. Ο. Γαύρο-Καταφύγιο-Αναβρυτή-Κεντρική-Ασπριά-Άνω Χώρα.

Ορεινό δίκτυο Γραμμένη οξυά – Λεύκα – Μανδρινή.

Επ. Ο. Ανεμάκι – Ελευθέριανη.

Επ. οδός Αμπελακιώτισσα – Κρυονερία – Γρηγόρι – Ελατόβρυση.

Επ. Ο. Χάνι Λιόλιου – Περδικόβρυση – Λιβαδάκι.

Επ. Ο. Χάνι Λιόλιου – Ψηλό Σταυρό.

ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου. έως την Τ.Κ. Πλατάνου.

Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης έως Άνω Χώρα.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ε. Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από το 29ο έως το 52ο χλμ (Γέφυρα Τατάρνας).

Επ. οδός Καλλιθέας – Προυσού από το 110 xλμ. έως θέση ‘’ΑΡΑΠΟΚΕΦΑΛΑ’’ (Όρια Νομού Αιτ/νίας)


Με ιδιαίτερη προσοχή στους φίλους οδηγούς που θα επιλέξουν να κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο της Ναυπακτίας επιστούν οι αρμόδιοι,με τον παγετό λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών να ελλοχεύει.Ο Παγετός μάλιστα,σε υψόμετρο πάνω από τα 600-700 μέτρα,αναμένεται να είναι ολικός που σημαίνει ότι ολόκληρη την ημέρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 0οC

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που εξασφάλησε για όλους τους πολίτες των περιοχών αυτών και των φίλων οδηγοών που αναμένεται να κινηθούν λόγω των ημερών στην περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας παρατηρούμε τα εξής δύο πράγματα.Ότι η κατάσταση στο δυτικό τμήμα της,(δ.ε.Πλατάνου-Πυλλήνης) τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με το ανατολικό της τμήμα(δ.ε.Αποδοτίας)

Δ.Ε. Πυλλήνης – Πλατάνου

Για τις περιοχές Πλατάνου και Πυλλήνης, ο επαρχιακός δρόμος από Παλαιόπυργο-Χάνι Λιόλιου-Αράχωβας,είναι ανοιχτός,ενώ εργάτες του δήμου ρίχνουν συνεχώς αλάτι στον δρόμο.Μικρά προβλήματα προσβασιμότητας (δυσκολία στην κίνηση των οχημάτων) παρατηρήθηκαν στις κοινότητες Ποκίστας,Μηλιάς,Στύλιας και Δορβιτσάς τα οποία μέχρι αργά το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεραστούν.Ακριβώς τα ίδια προβλήματα (Δυσχέρεια στην κίνηση) υπάρχουν και στον άξονα από Πλάτανο-Χάνι Λιόλιου-Αράχωβα).Μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται βορειότερα στον δρόμο από Ελευθέριανη προς Λιβαδάκι,όπου ο παγετός είναι το βασικότερο πρόβλημα (Προσοχή)

Δ.Ε.Αποδοτίας

Σημαντικότερα τα προβλήματα λόγω του όγκου του χιονιού που έπεσε,στην δ.ε.Αποδοτίας,με την πλειοψηφία των μηχανημάτων έργου (μισθωμένων και μη) να επιχειρούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.Τα 10 μηχανήματα που ξεκίνησαν να εργάζονται με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ως προτεραιότητα αφένός να δώσουν προσβασιμότητα στις 7 αποκλεισμένες τοπικές κοινότητες (Γραμμένη οξιά,Λιβαδάκι,Λέυκα,Μανδρινή,Ελατόβρυση,Κυδωνιά,Γρηγόρι,Καλλονή), με πιθανότερο μέχρι το τέλος της ημέρας να μην προλάβουν οι χειριστές των μηχανημάτων να φθάσουν μέχρι την Κυδωνιά που το ύψος του χιονιού είναι πολύ περισσότερο.

Ωστόσο,ο κεντρικός άξονας από Χάνι Ρέρεση-Λιμνίτσα-Τερψιθέα-Ελατού-Άνω Χώρα,έχει την βασική μέριμνα του στόλου των μηχανημάτων με συνεχείς ρίψεις αλατιού,ενώ το ίδιο θα συμβεί  εντός της ημέρας στον άξονα προς Κρυονέρια-Κάτω Χώρα-Αμπελακιώτισσα.

Να σημειωθεί ότι η Μακριά Ράχη (Δρόμος από Λιμνίτσα-Άνω Χώρα) παραμένει κλειστός,χωρίς να έχει επιχειρηθεί καθόλου η διάνοιξή του λόγω του κινδύνου του παγετού,όπως και ο άξονας από Κεντρική προς Άνω Χώρα μέσω Άη Γιάννη.

Η γενική αίσθηση είναι ότι εντός της ημέρας αναμένεται να ξεπεραστούν τα περισσότερα προβλήματα,πλην όμως όσοι επιλέξετε ορεινούς προορισμούς θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες (απαραίτητα) και αρκετή προσοχή στην οδήγησή σας (χαμηλές ταχύτητες) προκειμένου να φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια

Η Κρατική Ορχήστρα των Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο στο Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr