ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία – Πετρέλαιο θέρμανσης: Περιμένοντας το επίδομα

Αιτωλοακαρνανία – Πετρέλαιο θέρμανσης: Περιμένοντας το επίδομα

Αιτωλοακαρνανία – Πετρέλαιο θέρμανσης: Περιμένοντας το επίδομα

Μηδαμινό είναι το ενδιαφέρον των Αιτωλοακαρνάνων μέχρι στιγμής για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά η τιμή του αναμένεται να κινηθεί πτωτικά

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης

Έχει ανοίξει η πλατφόρμα «myθέρμανση» και οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές που προμηθεύτηκαν ή πρόκειται να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης μπορούν να συμπληρώνουν την αίτησή τους, ώστε να μπορούν να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται.

Στην Αιτωλοακαρνανία είναι θέμα χρόνου να οριστεί το ακριβές ποσό του επιδόματος, ωστόσο τα σημαντικότερα στοιχεία που αφορούν το νομό μας είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αλλά κυρίως ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μειωθεί σημαντικά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κάτι που πιστοποιεί και ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης, ο οποίος μάλιστα μιλώντας στη «Σ» έδωσε και συμβουλές στους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα ο κ. Κακούρης ανέφερε: «η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη. Υπάρχει ελάχιστο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές και όσοι προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης προμηθεύονται μέχρι 300 – 400 λίτρα.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι στιγμής είναι στο 1,40, όσο δηλαδή ξεκίνησε, ενώ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η τιμή να κινηθεί πτωτικά. Θα είναι αισθητή μάλιστα η πτώση της τιμής, σύμφωνα με την εκτίμηση που έχουμε.

Το επίδομα θέρμανσης πανελλαδικά κυμαίνεται μεταξύ 100 ευρώ και 1.000 ευρώ, ανάλογα την περιοχή, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι μεταξύ 135 ευρώ και 250 ευρώ, εξαρτάται αν είναι ο δικαιούχος άγαμος και αν όχι πόσα παιδιά διαθέτει. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη που θα κυμανθεί το επίδομα στο νομό μας, αλλά θεωρούμε πως είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί. Αυτό αναμένουμε όλοι.

Οι αιτήσεις για την πρώτη δόση του επιδόματος μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη δόση από τα χρήματα του επιδόματος αναμένεται να κατατεθεί 22/12. Οι δόσεις είναι τρείς, ενώ θα μπορεί κάποιος εκ των δικαιούχων να παραλάβει πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και 31 Μαρτίου του 2024.

Η δεύτερη δόση είναι στις 29/02 για όσους έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο μέχρι και 31/01 και η τρίτη δόση θα είναι 30/04 για όσους προμηθεύτηκαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και 31/03».

O Δημοσθένης Κακούρης

Ο κ. Κακούρης επίσης έδωσε συμβουλές για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές τονίζοντας:

«ο καταναλωτής στην αίτηση θα πρέπει να προσέχει να συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία. Η παράδοση του πετρελαίου θα πρέπει να γίνεται με την παρουσία του πρατηριούχου και του καταναλωτή, ενώ πριν την προμήθεια θα πρέπει να γίνει μέτρηση της δεξαμενής. Είναι απαραίτητο να έχει υπολογίσει σωστά ο καταναλωτής πόσα λίτρα χωράει η δεξαμενή του και πόσα αντιστοιχεί σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής.

Ο καυστήρας για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να είναι κλειστός κατά την παραλαβή του πετρελαίου, ενώ το χρώμα του πετρελαίου θα πρέπει να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό κόκκινο.

Είναι βασικό ο καταναλωτής να παραλαμβάνει την απόδειξη πληρωμής με όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους καταναλωτές, ώστε να δίνουν στον πρατηριούχο το σωστό λογαριασμό της ΔΕΗ, ίδιο δηλαδή με αυτόν που θα συμπληρωθεί στην αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, ώστε να επαληθευτεί στο σύστημα «Ήφαιστος» και όντως να εισπράξει τα χρήματα του επιδόματος που δικαιούται.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαπιστώσουν αν είναι ή όχι δικαιούχοι επιδόματος, αν μπουν στην πλατφόρμα «myθέρμανση». Εκεί και όταν συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία σωστά το σύστημα τους ενημερώνει για το ποσό που δικαιούνται ή τους απορρίπτει αν δεν είναι δικαιούχοι.

Αξίζει να τονίσουμε πως όσοι θα βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης για πρώτη φορά πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν ισχύει το διπλό επίδομα που ίσχυε πέρυσι».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρινιώτικος θρίαμβος: Οι αδελφοί Σταμούλη επικράτησαν στα 10 χλμ. του 40ού Μαραθωνίου της Αθήνας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ